Kuping Gajah

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

10 eieren,
275 gram suiker,
3 zakjes vanillesuiker,
2 volle eetlepels kaneel,
3 volle eetlepels cacao,
1300 gram bloem,
olie om in te frituren


Olifantenoren (molukse lekkernij)

Bereidingswijze

Mix de eieren, vanillesuiker en suiker tot het mengsel wit van kleur is.
Doe 1 kilo bloem erbij en kneed het goed.
Deel het deeg in tweeen.
Voeg aan de ene helft beetje voor beetje 150 gram bloem toe, totdat het een stevige massa wordt. Goed kneden.
Voeg aan de andere helft cacao, kaneel en 150 gram bloem toe, totdat het een stevige massa wordt. Goed kneden.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het witte deeg uit een lap van 1/3 cm dikte. Doe dit ook met het bruine deeg.
Leg het bruine deeg op het witte deeg en druk het goed aan. Als de lagen niet goed op elkaar plakken, helpt het om ze te bevochtigen met wat water.
Rol het deeg stevig op en snijd er hele dunne schuine plakjes af.
Frituur de plakjes in niet te hete olie.
Smullen maar!!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moluccanpride
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies