Kuping Gajah

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

10 eieren,
275 gram suiker,
3 zakjes vanillesuiker,
2 volle eetlepels kaneel,
3 volle eetlepels cacao,
1300 gram bloem,
olie om in te frituren


Olifantenoren (molukse lekkernij)

Bereidingswijze

Mix de eieren, vanillesuiker en suiker tot het mengsel wit van kleur is.
Doe 1 kilo bloem erbij en kneed het goed.
Deel het deeg in tweeen.
Voeg aan de ene helft beetje voor beetje 150 gram bloem toe, totdat het een stevige massa wordt. Goed kneden.
Voeg aan de andere helft cacao, kaneel en 150 gram bloem toe, totdat het een stevige massa wordt. Goed kneden.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het witte deeg uit een lap van 1/3 cm dikte. Doe dit ook met het bruine deeg.
Leg het bruine deeg op het witte deeg en druk het goed aan. Als de lagen niet goed op elkaar plakken, helpt het om ze te bevochtigen met wat water.
Rol het deeg stevig op en snijd er hele dunne schuine plakjes af.
Frituur de plakjes in niet te hete olie.
Smullen maar!!!

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies