Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Jamaica Pork...

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 eetlepels kokosolie.
750 gram schoudervarkensvlees.
4 eetlepels witte of bruine Jamaicarum.
3 grote knoflooktenen grof gehakt.
2 takjes tijm.
1 gele of oranje madam jeanette (peper) of 2 rode Spaanse pepers, met zaad.
1 eetlepel pimentkorrels gekneusd.
1 eetlepel limoensap (vers)
Zout.
1 pakje of blikje ongezoete kokosmelk.


HULPMIDDELEN

Grote zware braadpan.


Recept met piment, de donkere korrel uit Jamaica.

Bereidingswijze

Verhit de kokosolie is een stevige Braadpan, bruineer het vlees op een hoog vuur, giet de rum erbij, voeg de knoflook, tijm pepers en de gekneusde pimentkorrels toe en laat het geheel 5a10 min sudderen. Voeg dan de limoensap, zout (naar smaak) en kokosmelk toe en laat het geheel 1 uur afgedekt sudderen, roer af en toe, leng zonodig aan met varkensboullon (liefst zelf getrokken, anders een tablet of uit een pot).

Serveertips

Seveer met rijst (eventueel gekookt in de bouillon) en gegrilde bakbananen en een tropische fruitsalade.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top