Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Jamaica Pork...

Door: jacoliengarde

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels kokosolie.
750 gram schoudervarkensvlees.
4 eetlepels witte of bruine Jamaicarum.
3 grote knoflooktenen grof gehakt.
2 takjes tijm.
1 gele of oranje madam jeanette (peper) of 2 rode Spaanse pepers, met zaad.
1 eetlepel pimentkorrels gekneusd.
1 eetlepel limoensap (vers)
Zout.
1 pakje of blikje ongezoete kokosmelk.


Verder heb je nodig


Grote zware braadpan.


Recept met piment, de donkere korrel uit Jamaica.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de kokosolie is een stevige Braadpan, bruineer het vlees op een hoog vuur, giet de rum erbij, voeg de knoflook, tijm pepers en de gekneusde pimentkorrels toe en laat het geheel 5a10 min sudderen. Voeg dan de limoensap, zout (naar smaak) en kokosmelk toe en laat het geheel 1 uur afgedekt sudderen, roer af en toe, leng zonodig aan met varkensboullon (liefst zelf getrokken, anders een tablet of uit een pot).

Serveertip

Seveer met rijst (eventueel gekookt in de bouillon) en gegrilde bakbananen en een tropische fruitsalade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top