Imitatie haas supreme

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

-200 g wortels
-1 groene paprika
-6 tomaten
-500 g rundergehakt en 300 g varkensgehakt
-1 ui
-2 eieren
-boter, zout, paprikapoeder, mosterd,peper en peterselie

HULPMIDDELEN

1 ovalen ovenvaste vorm


Namaak-wild, maar wel verrassend lekker

Voorbereiding

-kook de wortels 15 min in licht gezouten water en laat ze uitlekken
-paprika van zaadlijsten ontdoen en fijn hakken met 5 van de 6 tomaten
-meng dit haksel met 1 th lepel paprikapoeder en 2 th lepels scherpe mosterd
-voeg nu ook de 2 soorten gehakt erbij met de fijngehakte ui, de losgeklopte eieren,peper en zout
-kneed alles met vochtige handen tot een soepele vleesmassa

Bereidingswijze

-bekleed de ovenschaal met ingevet boterpapier en de helft van het mengsel erin uitspreiden
-daarover de voorgekookte wortels leggen in de lengte naast elkaar
-dan de rest van de massa erover doen en flink aandrukken
-plaats de schaal in de voorverwarmde oven
Braadtijd=60 min op 200?C
-schaal uit de oven nemen en 10 min laten bekoelen
-voorzichtig het vocht van de vleespastei afschenken en dan voorzichtig de pastei storten op een ovale schaal

Serveertips

Garneer de schotel met de resterende tomaat en peterselie

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies