Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Imitatie haas supreme

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


-200 g wortels
-1 groene paprika
-6 tomaten
-500 g rundergehakt en 300 g varkensgehakt
-1 ui
-2 eieren
-boter, zout, paprikapoeder, mosterd,peper en peterselie


Verder heb je nodig


1 ovalen ovenvaste vorm


Namaak-wild, maar wel verrassend lekker

Ontdek meer:

Voorbereiding

-kook de wortels 15 min in licht gezouten water en laat ze uitlekken
-paprika van zaadlijsten ontdoen en fijn hakken met 5 van de 6 tomaten
-meng dit haksel met 1 th lepel paprikapoeder en 2 th lepels scherpe mosterd
-voeg nu ook de 2 soorten gehakt erbij met de fijngehakte ui, de losgeklopte eieren,peper en zout
-kneed alles met vochtige handen tot een soepele vleesmassa

Bereidingswijze

-bekleed de Ovenschaal met ingevet boterpapier en de helft van het mengsel erin uitspreiden
-daarover de voorgekookte wortels leggen in de lengte naast elkaar
-dan de rest van de massa erover doen en flink aandrukken
-plaats de schaal in de voorverwarmde oven
Braadtijd=60 min op 200?C
-schaal uit de oven nemen en 10 min laten bekoelen
-voorzichtig het vocht van de vleespastei afschenken en dan voorzichtig de pastei storten op een ovale schaal

Serveertip

Garneer de schotel met de resterende tomaat en peterselie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top