Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Nasiballen

Door: orphan

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Als je nasi maakt, loont het de moeite wat meer te maken dan gewoon, of je gebruikt een restje voor dit recept.
Smelt een klontje boter en roer er een schepje bloem door, maak hier een roux van door er een half kopje water door te roeren.
Als je van pittig houdt kun je er wat sambal doorroeren. Doe er wat ketjap, zout en peper bij en roer de nasi erdoor. Laat het even goed doorwarmen.
Laat de massa dan afkoelen en vorm er ballen van, die je plat drukt en door een losgeklopt ei en daarna door paneermeel haalt.
Je kunt ze nu frituren of in de koekepan bakken.
Erg lekker!

Ontdek meer:

Ingrediënten


Wat overgebleven nasi, sambal, peper, zout, ei paneermeel.


Verder heb je nodig


Frituurpan of koekepan


Serveertip

Lekker met kroepoek en pindasaus.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top