Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Nasiballen

Nasiballen

Door: orphan

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-11-2002

Ingrediënten


Wat overgebleven nasi, sambal, peper, zout, ei paneermeel.


Verder heb je nodig


Frituurpan of koekepan


Als je nasi maakt, loont het de moeite wat meer te maken dan gewoon, of je gebruikt een restje voor dit recept.
Smelt een klontje boter en roer er een schepje bloem door, maak hier een roux van door er een half kopje water door te roeren.
Als je van pittig houdt kun je er wat sambal doorroeren. Doe er wat ketjap, zout en peper bij en roer de nasi erdoor. Laat het even goed doorwarmen.
Laat de massa dan afkoelen en vorm er ballen van, die je plat drukt en door een losgeklopt ei en daarna door paneermeel haalt.
Je kunt ze nu frituren of in de koekepan bakken.
Erg lekker!

Ontdek meer:

Serveertip

Lekker met kroepoek en pindasaus.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top