Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bobotie, Afrikaanse ovenschotel

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- scheut rode wijn
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 1 ui
- 80 gram gedroogde abrikozen
- 4 tomaten
- 2 eetlepels olie of 2 kneepjes vloeibare margarine
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 50 gram rozijnen
- 1 eetlepel worcestersaus
- 800 gram rundergehakt
- 2 eetlepels paneermeel
- zout, peper
- 1 ei
- 1 dl melk
- laurierblaadjes



HULPMIDDELEN

- ronde Ovenschaal, braadpan


Afrikaanse ovenschotel

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.

2. Verhit de olie in een Braadpan en fruit de ui en specerijen ca. 2 minuten. Voeg de puree toe en bak het kort mee. Voeg de tomaten, rozijnen, abrikozen, worcestersaus, wijn en jam toe. Breng het aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes koken.

3. Voeg het gehakt en paneermeel toe en laat het ca. 30 minuten zachtjes koken, tot het meeste vocht verdampt is. Breng het op smaak met zout en peper.

4. Verwarm de oven voor op 180?C. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Klop in een kom het ei met de melk los en schenk het over het gehaktmengsel. Leg laurierblaadjes op het gerecht en bak het ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven

Serveertips

Bron: Life and cooking



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top