
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
85 gr Chinese eiermie
5 dl kokend water
4 kipfilets
1 eetl maizena
2 eetl olie
1 eetl gemalen verse gember
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 koppen gemengde diepvriesgroenten
1 eetl sojasaus
1 theel kerrie
Maatkop kleine mengkom
scherp mes
grote koekenpan
houten lepel
vergiet
Voor kinderkoks met enige ervaring, voor 4 personen
Let op:
Gebruik eventueel reepjes lams-, rund- of varkensvlees als je dat lekker vindt.
Zet alles wat je nodig hebt klaar op het aanrecht of de keukentafel.
1. Doe het kokende water in de schaal. Breek de mie erin en laat die gaar worden.
2. Snijd de kip in dunne reepjes. Wentel ze door de maizena.
3. Verhit de olie in de Koekenpan. Roerbak de kipreepjes op hoog vuur in 2 minuten lichtbruin.
4. Voeg de gember en de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de groenten, de sojasaus en de kerrie toe en roerbak alles in 3 minuten gaar.
5. Laat de mie uitlekken. Doe de mie bij de kip en de groenten in de pan en roerbak tot alles warm is.
Voorbereidingstijd: 15 minuten + weektijd
Baktijd: 10 minuten
drenthie 23-11-2002
het lijkt mij een heerlijk recept en ik vraag aan mijn moeder of ik dit mag maken,groetjes Janine
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »