Langos

  • Hongaars
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

400gr bloem
15gr gist
beetje melk
beetje water
zout
olie om in te bakken


In olie gebakken koek.

Bereidingswijze

Meng de gist, beetje lauwe melk en een handje bloem.
Het deeg 10 minuten afgedekt laten rusten op een warme plek.
Meng nu de rest van de bloem en zout door het deeg.
Kneed dit nu met wat lauwe melk tot een brooddeeg.
Doe wat bloem in een kom en hier het deeg op, laat dit 20 a 30 minuten rusten.
Leg het deeg op een met bloem bestreken blad en rol het deeg uit tot deze 4 mm dik is.
Snij hier rondjes uit.
Snij de rondjes 3 keer in zodat het niet krimpt.
Bak nu de rondjes in de olie goud bruin.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gibon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies