Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mississippi Mud Pie

  • Amerikaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

-2 eetlepels gemalen koffiebonen
-200 ml gecondenseerde melk
-175 g ongezouten boter (gesmolten)
-175 g volkorenbiscuits(verkruimeld)
-175 g gemberkoekjes (verkruimeld)
-225 g pure chocolade (in blokjes)
-2 eieren (gescheiden wit en dooiers)
-150 ml dikke room
-115 g margarine
-115 g ruwe suiker
-2 th lepels blonde suikerstroop
-2 bananen
-chocoladekrullen (voor de versiering)
-2 th lepels cacaopoeder


HULPMIDDELEN

Taartvorm van 20 cm met uitneembare bodem


Slechts een gouden tip; deze taart moet je ooit eens hebben geproefd!!!

Voorbereiding

-beboter de taartvorm
-roer de koffie goed door de gecondenseerde melk en laat dit 1 uur apart staan
-meng de gesmolten boter en de verkruimelde koekjes dooreen
-druk dit mengsel in de taartvorm egaal uit zodat de bodem en de rand bedekt zijn
-laat dit afkoelen in de koelkast

Bereidingswijze

-smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water
-haal dan de pan van het vuur en voeg de geklopte eierdooiers en de room toe
-klop goed dooreen
-klop de eiwitten stijf en schep ze door het chocolademengsel
-schenk de vulling op de koekjesbodem en zet minstens 2 uur in de koelkast
-doe het melk/koffiemengsel in een pan met de margarine,suiker en suikerstroop
-laat langzaam smelten op een laag vuur
-zijn ze gesmolten, vuur iets verhogen, terwijl je roert
-breng zachtjes aan de kook en laat nog 5 min pruttelen
-blijf roeren en voorkom overkoken
-je kan testen of het klaar is door een beetje van het mengsel in koud water op een schoteltje te doen: blijft het een zacht balletje dan is het klaar
-haal van het vuur en laat de saus afkoelen, klop er af en toe eens in
-schenk de saus over het chocolademengsel in de taartvorm en laat een nacht in de koelkast staan

Serveertips

Haal de taart voorzichtig uit de vorm en versier met dunne banaan plakjes en bedek met chocoladekrullen
-bestuif met gezeefde cacaopoeder



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top