Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme van houtduif

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 houtduifjes
3 uien
2 preistengels
2 wortelen
1/2 knolselder
1 laurierblad
peper
zout
4 a 5 eiwitten
enkele groene koolbladeren
100 g boschampignons
40 g boter



Bereidingswijze

Laat door de poelier het borstvlees van de karkassen van de houtduiven verwijderen; bewaar de karkassen. Doe de bouten van de duiven en de karkassen in een ruime pan met koud water (houd de borsten apart) en voeg er 3 uien, 1 prei, 1 wortel, 1/4 knolselder, 1 laurierblad, peper en zout aan toe. Breng alles aan de kook en laat 1,5 uur koken.
Haal regelmatig het schuim van de oppervlakte.

Laat de bouillon afkoelen en giet alles door een zeef.
Snijd intussen 1 prei, 1 wortel en 1/4 knolselder in fijne stukjes en meng die met de eiwitten. Voeg hier de gezeefde bouillon aan toe en laat alles op een zacht vuurtje tegen de kook aankomen.
Bovenaan wordt dan een 'koek' gevormd, waarin alle onreinheden verzameld worden. Zet na 1 uur het vuur af en laat de koek naar de bodem van de pan zakken; bovenaan komt dan de heldere bouillon vrij.
Bak de duivenborstjes knapperig in de boter en snijd ze in fijne reepjes. Pocheer de groene koolbladeren en snijd ze in reepjes. Doe hetzelfde met de boschampignons.

Warm de soepborden op, leg er de reepjes duivenborst, kool en boschampignons in en overgiet met de hete consomme.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top