Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme a la brunoise

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

300 g wortels
200 g raapjes
3 preiwitten
2 takjes selderij
1/2 uitje
zout
poedersuiker
boter
2 l consomme
1 lepel fijne doperwten
1 lepel sperziebonen in blokjes
kervelplukjes

Met gepocheerde eieren erbij heet het Brunoise Colbert.

Ook kunnen balletjes gekookte parelgort, rijst, pasta etc worden toegevoegd.

De brunoise kan ook worden bereid op basis van een puree of veloute



Escoffier

Bereidingswijze

Snij de wortel, raapjes, prei, selderij en uitjes in stukjes (dobbeltjes van 3 mm), kruid met een snuf zout en poedersuiker, stoof zachtjes in boter en gaar in 1/2 liter consomme.
Vlak voor het opdienen de rest van de consomme toevoegen.
Afmaken met doperwten, sperziebonen en kervel.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top