Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bloemkool
  6. Bloemkool met Dijon mosterdsaus

Bloemkool met Dijon mosterdsaus

Door: marcdepester

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2002

Ingrediënten 4 personen


-400 g bloemkool roosjes
-50 g boter en 50 g bloem
-3 eetlepels Dijon Mosterd
-600 ml melk
-zout en verse gemalen zwarte peper



Een aangename verandering

Ontdek meer:

Voorbereiding

-kook de bloemkool roosjes 5 min

Bereidingswijze

-smelt de boter en voeg de bloem erbij, laat even wennen
-roer de mosterd erdoor en dan geleidelijk de melk erdoor roeren tot een gladde saus ontstaat, laat nog 5 min verder pruttelen op een zacht vuur
-op smaak brengen met peper en zout
-leg de bloemkool in een vuurvaste schotel en giet de saus erover
-zet in de voorverwarmde oven en laat 5 min gratineren tot de bovenkant een beetje goudbruin is geworden

Serveertip

Warm serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top