Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bloemkool met Dijon mosterdsaus

  • Frans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-400 g bloemkool roosjes
-50 g boter en 50 g bloem
-3 eetlepels Dijon Mosterd
-600 ml melk
-zout en verse gemalen zwarte peper



Een aangename verandering

Voorbereiding

-kook de bloemkool roosjes 5 min

Bereidingswijze

-smelt de boter en voeg de bloem erbij, laat even wennen
-roer de mosterd erdoor en dan geleidelijk de melk erdoor roeren tot een gladde saus ontstaat, laat nog 5 min verder pruttelen op een zacht vuur
-op smaak brengen met peper en zout
-leg de bloemkool in een vuurvaste schotel en giet de saus erover
-zet in de voorverwarmde oven en laat 5 min gratineren tot de bovenkant een beetje goudbruin is geworden

Serveertips

Warm serveren



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top