Sinaasappel-koffie likeur

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 heel grote sinaasappel
44 koffiebonen
44 suikerklontjes
1/2 vanille stokje
1 fles cognac

HULPMIDDELEN

1 mooie (goed schone) afsluitbare glazen pot


Mijn favoriete zelfgemaakt likeur, officiele naam is likeur 'Quarante-quatre'

Voorbereiding

Neem als het kan een onbespoten sinaasappel; wassen en afdrogen.
Hoe lekkerder de cognac hoe beter de likeur zal gaan smaken. Zelf gebruik ik meestal minder suikerklontjes, achteraf wat kandij suiker erbij doen als het toch niet zoet genoeg is is beter....

Bereidingswijze

Maak met een mesje kleine sneetjes in de sinaasappel en stop in elk gaatje een koffieboon.
Wat overblijft legt u op de bodem van de glazen pot. De sinaasappel erbij en het vanille stokje, het geheel begieten met de cognac.
Na 44 dagen moet de likeur klaar zijn, af en toe de pot een beetje schudden om de suiker op te lossen en proeven of het al lekker is...mmmmmmm...

Serveertips

De inhoud van de pot zeven en overdoen in een mooie karaf, of een aantal kleine flesjes met een kurkje. Dit is ook een leuk kadootje voor sinterklaas.. kerst...moederdag

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van supermam


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies