Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevogelte consomme met tuinkruiden

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

?1 pot gevogeltefond
?een stukje eend of ander gevogelte (plm.200 gram)
?100 gram zeer fijne soepgroenten
?verse tuinkruiden (bieslook, peterselie,etc.)
?rode port


HULPMIDDELEN

Soeppan, schuimspaan


Een heerlijke lichte consomme die goed in een meer-gangen diner past.

Bereidingswijze

Doe de fond met 1,5 liter water in een pan. Breng aan de kook. Doe het stukje gevogelte erin, temper het vuur en laat zachtjes koken tot het gevogelte gaar is (plm. 15 min.). Schep het dan op een bordje om iets af te koelen. Schuim de consomme eventueel af met een schuimspaan. Spoel de fijne soepgroenten af in een vergiet. Snijd het gevogelte in zeer kleine reepjes en voeg samen met de groenten toe aan de consomme. Laat dit nog een minuutje of vijf zachtjes koken. Afmaken met een scheutje port en wat fijngesneden tuinkruiden.

Serveertips

Lekker met stokbrood en (kruiden-) boter.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelx
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top