Nasi Goreng

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Rijst, 4 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 lomboks, 2 eetlepels plantaardige olie, zout, 1 theelepel ketjap asis of 1 theelepel ketjap manis.

HULPMIDDELEN

Wok


Nasi Goreng betekent enkel "gebakken rijst" en is een een paar minuten gemaakt. In Indonesie wordt dit gerecht als ontbijt of als lunch gegeten. Ik krijg het alleen 's avonds op tafel...

Voorbereiding

Kook de rijst geruime tijd voordat je de nasi gaat maken. Het is het lekkerst om nasi te maken met rijst die is afgekoeld.

Bereidingswijze

Snij de sjalotten, ontdoe de pepers van de zaadjes en snij deze ook in ringetjes. Verhit de olie in de wok. Bak de sjalot en de pepers 1 minuutje en voeg zout en ketjap toe. Doe alle rijst erbij totdat alles goed warm is geworden. Ongeveer 5 tot 8 minuten.

Serveertips

Doe alles in een grote schaal en garneer met plakjes komkommer, plakjes tomaat, gebakken uitjes en kroepoek. Ik bak ook nog wel eens garnaaltjes mee (uitgelekt uit een blikje). Nasi Goreng is ook lekker bij europese gerechten; bijvoorbeeld bij gebakken varkensvlees. Met dit gerecht kun je alle kanten op. Zelf proberen !!

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van g.t.h.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies