Pruimencompote

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gr gedroogde pruimen zonder pit
2,5 dl rode wijn
zakje vanillesuiker
enkele kruidnagels
2,5 dl water
50 gr suiker
1 kaneelstokje
sap van 1/2 sinaasappel


Lekker als bijgerecht bij wild of gevogelte of als dessert met geitenkaas of rijpe camenbert

Voorbereiding

Was de pruimen en zet ze in de week gedurende ca. 8 uur.
Voeg de wijn, de suiker, het zakje vanillesuiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en het sinaasappelsap toe.

Bereidingswijze

Kook de pruimen op een zacht vuur in ca. 20 minuten gaar. Haal het deksel van de pan en laat de pruimen nog ca. 5 minuten zachtjes koken zodat een deel van het kookvocht verdampt en daardoor wat stroperig wordt. Haal het kaneelstokjes en de kruidnagels uti de pan en geef de compote warm of koud bij wild of gevogelte en koud als dessert met bijvoorbeeld de zachte geitenkaas of rijpe camembert.

Serveertips

TIP:
Het weken of wellen van gedroogde zuidvruchten in de magnetron gaat sneller. Het duurt slechts een paar minuten.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies