Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Geglaceerde Wortelen

Geglaceerde Wortelen

Door: marcdepester

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-2002

Ingrediënten 4 personen


-750 g kleine wortelen
-50 g boter en 50 g suiker
-1/4 l warme vleesbouillon (tabletje)
-zout en verse witte gemalen peper
-peterselie



Heerlijk bij runds-lams en varkensvlees

Ontdek meer:

Voorbereiding

-wortels schoonmaken

Bereidingswijze

-boter verhitten en de wortelen erin doen
-strooi de suiker erover en schep om tot de suiker is gesmolten
-giet de bouillon erbij en kruiden met peper en zout
-zonder deksel de worteltjes gaar stoven in 20 min, vocht moet verdampen
-af en toe omschudden

Serveertip

Meteen serveren en bestrooi met fijngehakte peterselie



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top