Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brood

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Bloem 500 gram(men); bakkersgist 20 gram(men); zout 9 gram(men).


HULPMIDDELEN

Vuurvaste schotel, oven,


Voor wie zelf een broodje wilt bakken.Moeilijkheidsgraad : Makkelijk / Bereidingstijd : 02 u / Prijs : Goedkoop van "vifke"

Bereidingswijze

Neem 25 cl water aan kamertemperatuur. In een slakom mengt u met de vingertoppen 4/5 van het water met de gist. Giet de bloem er in een keer bij. Kneed met een hand en voeg er een beetje water aan toe om een zacht maar stevig deeg te bekomen. Kneed opnieuw (15 min.) en voeg er het zout bij. Laten rusten. Laat het deeg dat u met een natte handdoek bedekt, minstens 30 minuten rijzen aan kamertemperatuur. Verwarm de oven op 200?C ( Th 5/6). Maak inkepingen in het deeg om het koolzuurgas te laten ontsnappen. Zet een vuurvaste schotel met water in de oven en zet er de bakvormen in. Na 30 tot 40 min. is uw brood klaar. Om zeker te zijn, draait u de bakvorm om en klopt u met de vuist op de onderzijde wanneer u klop klop hoort is uw broodje gebakken...



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top