Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gepofte appel met veenbessen

Door: tomira

  • Belgisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Ingredienten (voor 4 personen)
2 zoetzure appels (Cox's)
300 g veenbessen / cranberries
0,25 l water
200 g. suiker
Boter om in te vetten



Lekker gerechtje bij wild

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven verwarmen op 200 graden.
Breng het water met de suiker aan de kook. Daarna de gewassen cranberries toevoegen. Koken totdat de cranberries open springen (10 minuten). Regelmatig roeren.
Ondertussen de appels wassen, in twee snijden en van klokhuis ontdoen.
Plaats de halve appels in geboterde Ovenschaal.
Wanneer de veenbessen tot compote gekookt zijn, er de appels mee vullen. Gedurende ongeveer 10 minuten in verwarmde oven plaatsen.

Serveertip

Lekker bij wild



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tomira
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top