Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pompoen chutney

Door: jpjvdberg

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1 kg pompoenblokjes, halve liter kruidenazijn, zout, 1 pond (bruine) suiker, 4 tenen knoflook, wat geraspte gemberwortel, 1 theelepel chilipoeder, 2 ons schoongemaakte rozijnen.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Het is leuk om naar eigen smaak andere groenten of kruiden toe te voegen. Denk dan aan uien, bleekselderij, paprika, tomaten, fruit, citroenschil, kruidnagels, kaneelstokjes enz.

Bereidingswijze

Laat alles zachtjes pruttelen tot het geheel dik en gebonden is. Schep de chutney in gesteriliseerde potjes, en zet ze een paar maanden weg. Daarna kan de chutney gegeten worden.

Serveertip

Smaakt heerlijk bij vlees- en rijstgerechten. Chutney lang door laten koken zodat het zich bindt. Daarna kan het heet in potten worden gedaan.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top