Pompoen chutney

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg pompoenblokjes, halve liter kruidenazijn, zout, 1 pond (bruine) suiker, 4 tenen knoflook, wat geraspte gemberwortel, 1 theelepel chilipoeder, 2 ons schoongemaakte rozijnen.


Voorbereiding

Het is leuk om naar eigen smaak andere groenten of kruiden toe te voegen. Denk dan aan uien, bleekselderij, paprika, tomaten, fruit, citroenschil, kruidnagels, kaneelstokjes enz.

Bereidingswijze

Laat alles zachtjes pruttelen tot het geheel dik en gebonden is. Schep de chutney in gesteriliseerde potjes, en zet ze een paar maanden weg. Daarna kan de chutney gegeten worden.

Serveertips

Smaakt heerlijk bij vlees- en rijstgerechten. Chutney lang door laten koken zodat het zich bindt. Daarna kan het heet in potten worden gedaan.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies