Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chili con carne

Door: recepten_van_omalidy

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

De Chili con carne kunt u net zo pittig maken als je zelf wilt door hem vlak voor het opdienen op smaak te brengen met tabasco of sambal oelek. Chili con carne is een maaltijd op zich. Om de pittige smaak iets te blussen kunt u er stokbrood en een frisse gemengde salade of stukjes komkommer bij eten. De chili krijgt een echt zuidelijk tintje door met het gehakt, blokjes chorizoworst of salami mee te bakken. Het is ook lekker om stukjes verse tomaat en wat meer paprika toe te voegen. Een extra gele paprika geeft de chili wat meer kleur. Voor de kinderen kunt u een mildere chili maken met stukjes ananas, perzik of banaan.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


2 grote uien
1 groene paprika
1 rode paprika
1 rode Spaanse peper
3 eetlepels olie
400 gr rundergehakt
1 grote teen knoflook
? eetlepel chilipoeder
1 theelepel tijm
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 vleesbouillontablet
1 pak gezeefde tomaten
2 potten bruine bonen
zout, peper
tabasco


Verder heb je nodig


Bron: Allerhand oktober 1991


Voorbereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika?s wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

In grote Braadpan olie verhitten. Gehakt al omscheppend in ca. 8 minuten rul bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, paprika en Spaanse peper door gehakt scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Chilipoeder, tijm en basterdsuiker door gehakt scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Gezeefde tomaten en bonen met vocht door gehakt scheppen.
Chili con carne al omscheppende aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Chili con carne op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels tabasco.

Serveertip

Met brood of witte rijst



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top