Chili con carne

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 grote uien
1 groene paprika
1 rode paprika
1 rode Spaanse peper
3 eetlepels olie
400 gr rundergehakt
1 grote teen knoflook
? eetlepel chilipoeder
1 theelepel tijm
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 vleesbouillontablet
1 pak gezeefde tomaten
2 potten bruine bonen
zout, peper
tabasco


HULPMIDDELEN

Bron: Allerhand oktober 1991


De Chili con carne kunt u net zo pittig maken als je zelf wilt door hem vlak voor het opdienen op smaak te brengen met tabasco of sambal oelek. Chili con carne is een maaltijd op zich. Om de pittige smaak iets te blussen kunt u er stokbrood en een frisse gemengde salade of stukjes komkommer bij eten. De chili krijgt een echt zuidelijk tintje door met het gehakt, blokjes chorizoworst of salami mee te bakken. Het is ook lekker om stukjes verse tomaat en wat meer paprika toe te voegen. Een extra gele paprika geeft de chili wat meer kleur. Voor de kinderen kunt u een mildere chili maken met stukjes ananas, perzik of banaan.

Voorbereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika?s wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

In grote braadpan olie verhitten. Gehakt al omscheppend in ca. 8 minuten rul bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, paprika en Spaanse peper door gehakt scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Chilipoeder, tijm en basterdsuiker door gehakt scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Gezeefde tomaten en bonen met vocht door gehakt scheppen.
Chili con carne al omscheppende aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Chili con carne op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels tabasco.

Serveertips

Met brood of witte rijst

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies