Chili con carne

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 grote uien
1 groene paprika
1 rode paprika
1 rode Spaanse peper
3 eetlepels olie
400 gr rundergehakt
1 grote teen knoflook
? eetlepel chilipoeder
1 theelepel tijm
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 vleesbouillontablet
1 pak gezeefde tomaten
2 potten bruine bonen
zout, peper
tabasco

HULPMIDDELEN

Bron: Allerhand oktober 1991


De Chili con carne kunt u net zo pittig maken als je zelf wilt door hem vlak voor het opdienen op smaak te brengen met tabasco of sambal oelek. Chili con carne is een maaltijd op zich. Om de pittige smaak iets te blussen kunt u er stokbrood en een frisse gemengde salade of stukjes komkommer bij eten. De chili krijgt een echt zuidelijk tintje door met het gehakt, blokjes chorizoworst of salami mee te bakken. Het is ook lekker om stukjes verse tomaat en wat meer paprika toe te voegen. Een extra gele paprika geeft de chili wat meer kleur. Voor de kinderen kunt u een mildere chili maken met stukjes ananas, perzik of banaan.

Voorbereiding

Uien pellen en snipperen. Paprika?s wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

In grote braadpan olie verhitten. Gehakt al omscheppend in ca. 8 minuten rul bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, paprika en Spaanse peper door gehakt scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Chilipoeder, tijm en basterdsuiker door gehakt scheppen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Gezeefde tomaten en bonen met vocht door gehakt scheppen.
Chili con carne al omscheppende aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Chili con carne op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels tabasco.

Serveertips

Met brood of witte rijst

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies