Oesterzwammensoep

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gram oesterzwammen, 25 gram boter, 2,5 eetlepel bloem, 2 bouillonblokjes(kip), 1 dl droge witte wijn, peper en zout, 2 eieren en 1/8 liter slagroom.


Romige soep van oesterzwammen

Voorbereiding

De oesterzwammen schoonvegen met keuken papier en klein snijden de kleine zwammen zo laten.

Bereidingswijze

In een pan de boter smelten, bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 7 dl water toevoegen, blijven roeren tot licht gebonden soep.
Bouillonblokjes erboven verkruimelen, de wijn en de oesterzwammen erdoor roeren, het geheel 5 minuten zachtjes laten doorkoken onder af en toe roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
De eieren splitsen(het wit niet gebruiken). De slagroom stijf kloppen. Met een schuimspaan de oesterzwammen uit de soep scheppen. De slagroom door de soep roeren. 4 eetlepels soep door de eierdooiers roeren. de soep van het vuur halen en het dooiermengsel door de soep roeren.

Serveertips

De soep verdelen over 4 borden en de oesterzwammen erover verdelen geef bij de soep een soepstengel.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corlen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies