Oesterzwammensoep

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gram oesterzwammen, 25 gram boter, 2,5 eetlepel bloem, 2 bouillonblokjes(kip), 1 dl droge witte wijn, peper en zout, 2 eieren en 1/8 liter slagroom.


Romige soep van oesterzwammen

Voorbereiding

De oesterzwammen schoonvegen met keuken papier en klein snijden de kleine zwammen zo laten.

Bereidingswijze

In een pan de boter smelten, bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 7 dl water toevoegen, blijven roeren tot licht gebonden soep.
Bouillonblokjes erboven verkruimelen, de wijn en de oesterzwammen erdoor roeren, het geheel 5 minuten zachtjes laten doorkoken onder af en toe roeren.
Op smaak brengen met peper en zout.
De eieren splitsen(het wit niet gebruiken). De slagroom stijf kloppen. Met een schuimspaan de oesterzwammen uit de soep scheppen. De slagroom door de soep roeren. 4 eetlepels soep door de eierdooiers roeren. de soep van het vuur halen en het dooiermengsel door de soep roeren.

Serveertips

De soep verdelen over 4 borden en de oesterzwammen erover verdelen geef bij de soep een soepstengel.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies