Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 blikken kreeftensoep of vissoep, 80 g geraspte Gruyere SWITZERLAND, 1 dl room, peper, paprika, 300 g in repen gesneden visfilets (zalm, zalmforel, zeeduivel), paprika, 1/2 dl room, 1 takje vers gehakte dille.



Bereidingswijze

Giet de soep in een pan, warm ze op, laat er de Gruyere in smelten, doe er de room bij en breng op smaak. Leg de repen vis in de soep en zet 2 tot 3 min. opzij. Controleer of ze voldoende gekruid is. Giet in de voorverwarmde soepkommen, garneer met 1 theelepel room en bestrooi met dille. Dien op met goudbruine toasts en boter of met een vers Frans brood. Opmerking: voor dit recept kunnen ook diepgevroren visfilets gebruikt worden. Laat ze in dat geval een tijdje voordien ontdooien en kook ze dan 15 min. in de soep. Men kan de vis weglaten als de soep wordt opgediend als entree.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top