Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rijstepap

  • Kinderkeuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/4 kop suiker
30 gr boter
1 kop gebroken rijst
1/4 theel kaneel
6,25 dl melk
1/4 kop sultanarozijnen, naar keuze


HULPMIDDELEN

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten


Lunch voor peuters, voor 4 personen
Serveren met vers fruit.

Voorbereiding

Let op:
Besprenkel geschilde banaan (of appel en peer) altijd met wat citroensap als u het fruit een tijdje laat staan, anders verkleurt het vruchtvlees.

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een pan en sauteer de rijst en kaneel 1 minuut.
2. Roer melk en suiker erdoor en breng alles aan de kook. Laat de rijst op een laag pitje 20 minuten doorkoken tot hij gaar is. Nu en dan roeren.
3. Roer tot slot de rozijnen erdoor (voor wat oudere peuters).

Serveertips

Serveren met vers fruit.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kinder_kok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top