Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Rijstepap

Rijstepap

Door: kinder_kok

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1/4 kop suiker
30 gr boter
1 kop gebroken rijst
1/4 theel kaneel
6,25 dl melk
1/4 kop sultanarozijnen, naar keuze


Verder heb je nodig


Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten


Lunch voor peuters, voor 4 personen
Serveren met vers fruit.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Let op:
Besprenkel geschilde banaan (of appel en peer) altijd met wat citroensap als u het fruit een tijdje laat staan, anders verkleurt het vruchtvlees.

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een pan en sauteer de rijst en kaneel 1 minuut.
2. Roer melk en suiker erdoor en breng alles aan de kook. Laat de rijst op een laag pitje 20 minuten doorkoken tot hij gaar is. Nu en dan roeren.
3. Roer tot slot de rozijnen erdoor (voor wat oudere peuters).

Serveertip

Serveren met vers fruit.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kinder_kok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top