Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bonensoep met pittig gehakt

Door: jpjvdberg

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


125 g ontbijtspek in dunne reepjes,
500 g selderijknol, in blokjes,
200 g aardappel, in blokjes,
2 preien, in dunne ringen,
1 grote ui, fijngesneden,
30 g boter,
1 eetlepel tomatenpuree,
1-2 eetlepel kerriepoeder,
2 takjes tijm,
2 blaadjes laurier,
2 eetlepel fijngesneden lavas,
500 g mager varkensgehakt,
1 eierdooier,
1-2 el paneermeel,
1-2 tl sambal oelek,
2 el fijngesneden bladselderij,
nootmuskaat,
2 liter vleesbouillon,
2 potten bruine bonen a 1 liter,
3 el fijngesneden peterselie,
zout,
peper.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boter verhitten en ontbijtspek hierin ongeveer 5 minuutjes bakken. Ui toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken. Selderijknol, wortel, aardappel en prei toevoegen en ongeveer 10 minuten meebakken. Tomatenpuree en kerrie erdoor roeren en ongeveer 3 minuten meebakken. Bouillon erdoor roeren en mengsel aan de kook brengen. Tijm en laurier en lavas toevoegen en soep ongeveer 20 minuten zachtjes laten koken.

Gehakt met eidooier, paneermeel, sambal, bladselderij, nootmuskaat, zout en peper mengen. Van dit mengsel balletjes draaien, deze door de soep roeren en 10-15 minuten laten meekoken. 1 pot bruine bonen met vocht pureren en door soep roeren. Andere blik bonen toevoegen en soep nog 5-10 minuten verwarmen. Soep met peterselie bestrooien.

Serveertip

Lekker met grof boerenbrood.





Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top