Keksi (Surinaamse cake)

  • Surinaams
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

8 eieren
-8 eetlepels gesmolten en afgekoelde boter
-8 eetlepels suiker
-9 eetlepels bloem
-2 theelepels kaneel
-100 gram rozijnen
-50 gram amandelen (geschaafd)
-suikermuisjes
-16 gram vanillesuiker
-1 eetlepel rum
-100 gram krenten
-50 gram sukade
-1-2 dl. bruine bier (stout of bokbier)


Bereidingswijze

De krenten en rozijnen wassen, drogen en enkele dagen van te voren in het bruine bier laten trekken. De eieren in de mixer heel dik mengen en onder het mengen de vanillesuiker en de suiker toevoegen; de bloem met een eetlepel een voor een luchtig door de eiermassa doen, waarna de krenten, rozijnen, sukade, rum, amandelschaafsel en kaneel hieraan toegevoegd kunnen worden; vervolgens de boter toevoegen en voorzichtig met de massa vermengen. Let erop dat de luchtigheid van het deeg niet verloren gaat.
De oven 10 minuten voorverwarmen en het beslag snel in een beboterde vorm doen en in de oven 60-70 minuten op 175-200 graden gaar bakken; de oven de eerste 20 minuten niet openen. Prik met een mes in het midden, dat droog moet zijn als de keksie gaar is. De keksi laten afkoelen en suikermuisjes er bovenop strooien.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies