Baba ganoush

  • Arabisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

3 aubergines -
4 eetlepels yoghurt -
2 eetlepels tahin sesampasta -
1 teentje knoflook gekneusd -
1 theelepel zout -
sap van 1-2 citroenen -
1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie -


Bereidingswijze

Leg de aubergines boven het open vuur van een gaspit van het fornuis en rooster tot ze aan alle kanten goed geblakerd zijn. De stoom die binnen in de vrucht ontstaat zorgt ervoor dat het vruchtvlees gaar wordt. De aubergines moeten aan alle kanten geblakerd en van binnen zacht zijn. Neem ze van het vuur en laat ze op een bord afkoelen.
Trek zodra de aubergines zijn afgekoeld het velletje en de steelaanzet voorzichtig van de vruchten. Laat geen geblakerd vel zitten.
Doe het vruchtvlees in een kom en pureer dit met een staafmixer. Voeg yoghurt, tahin, knoflook en zout toe en pureer opnieuw.
Giet het sap van 1 citroen erbij, proef even en voeg geleidelijk aan meer sap toe tot de smaak en de textuur naar uw zin zijn.
Schep de puree over in een andere kom en strooi er eventueel fijngehakte bladpeterselie over.
Serveer de baba ganoush met stukjes pitabrood om de saus mee uit de kom te lepelen.

Serveertips

Serveer met:
Pitabroodjes, warm of licht geroosterd

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies