Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

MARSEPEIN

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

****Voor 1 kilo marsepein:***** 350 gram blanke amandelen* 2 eiwitten* 500 gram suiker* 1 3/4 dl water* poedersuiker* eventueel nog 1 eetlepel oranjebloesemwater.


HULPMIDDELEN

* Amandelmolen* Pan* Plastic folie.


Leuk om cadeau te geven!

Voorbereiding

* De 350 gram amandelen fijnmalen in de amandelmolen en het droge maalsel opnieuw malen.* Twee eiwitten iets losser kloppen.

Bereidingswijze

* Voor suikerstroop 500 gram suiker en 1 3/4 dl water zachtjes al roerend tegen de kook aanbrengen ,zodat de suiker oplost en zonder roeren laten koken tot 116 graden(met de suikerthermometer) of tot een eetlepel stroop in ijskoud water een kneedbaar balletje vormt.* De stroop van het vuur nemen en al roerend wat laten afkoelen(het blijft ondoorzichtig).* De gemalen amandelen en losgeklopte eiwitten erdoor roeren en nog 1 minuut al roerend zacht verwarmen ,zodat het mengsel een stevige bal vormt.* Eventueel 1 eetlepel oranjebloesemwater door de marsepein kneden.* De marsepein op een met poedersuiker bestoven werkvlak uitrollen ,laten afkoelen en dan kneden tot een bal.* Een te vochtig mengsel kunt u met nog wat poedersuiker steviger kneden.* De marsepein blijft (in plastic folie) een paar weken houdbaar in de koelkast.

Serveertips

Voor speculaasballetjes van het marsepein knikkers vormen en deze door een mengsel van 2 eetlepels cacaopoeder ,4 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel speculaaskruiden rollen. Leuk om cadeau te geven!



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top