spitskool schotel

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

500 gram RUNDER gehakt.
Een grote zak versgesneden spitskool.
Of anders een hele spitkool en dan zelf fijn snijnden.
2 knolookteentjes uitgeperst.
2 eetlepels kerrie poeder.
1 vlees bouillon blokje
klontje boter.
1 ui
peper en zout
een klein koffie kopje appelsap


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kidney, Bruine & Witte bonen
HULPMIDDELEN

Knoflook pers.
Snijplank.
Mes
Braadpan


Gestoofde spitskool met kerrie en runder gehakt

Voorbereiding

Ui snipperen.

Bereidingswijze

Klein klontje boeter smelten ui glazig in bakken.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Knoflook en kerrie poeder bijvoegen en eventjes (2 min) meebakken.
Spitskool toevoegen
Bouillon blokje toevoegen en 300 ml water en ook het kopje appelsap.
Lekker laten stoven.
Geregels roeren en opletten dat het niet droogkookt.
Dat wat extra water toevoegen.
Het is de bedoeling dat er een beetje saus bij blijft zitten.
Als de kool strontgaar is dan is het klaar.
Op smaakbrengen met peper en zout.

Serveertips

Lekker met puree of rijst.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmalee


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies