spitskool schotel

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

500 gram RUNDER gehakt.
Een grote zak versgesneden spitskool.
Of anders een hele spitkool en dan zelf fijn snijnden.
2 knolookteentjes uitgeperst.
2 eetlepels kerrie poeder.
1 vlees bouillon blokje
klontje boter.
1 ui
peper en zout
een klein koffie kopje appelsap

HULPMIDDELEN

Knoflook pers.
Snijplank.
Mes
Braadpan


Gestoofde spitskool met kerrie en runder gehakt

Voorbereiding

Ui snipperen.

Bereidingswijze

Klein klontje boeter smelten ui glazig in bakken.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Knoflook en kerrie poeder bijvoegen en eventjes (2 min) meebakken.
Spitskool toevoegen
Bouillon blokje toevoegen en 300 ml water en ook het kopje appelsap.
Lekker laten stoven.
Geregels roeren en opletten dat het niet droogkookt.
Dat wat extra water toevoegen.
Het is de bedoeling dat er een beetje saus bij blijft zitten.
Als de kool strontgaar is dan is het klaar.
Op smaakbrengen met peper en zout.

Serveertips

Lekker met puree of rijst.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmalee


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies