Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rode Bieten Lasagne

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr. rode bieten
2 uien
2 eetlepels olie
0,5 dl gehakte tijm
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel zout
peper

Voor de saus:
2 eetlepel boter
3 eetlepels bloem
8 dl melk
1 theelepel zout
3 dl geraspte kaas
12 lasagnebladen



Bereidingswijze

Rasp de rode bieten en de uien
Roerbak de rode bieten en de uien in de olie in een Koekenpan (of wok)
Doe er de tijm, de bruine suiker en zout en peper door
Smelt de boter in een pan als basis voor de saus
Roer de bloem en de melk erdoor en laat 5 minuten koken
Op smaak brengen met zout en peper en de helft van de kaas
De saus, de bieten en de lasagnebladen om en om in een licht beboterde
schaal leggen
De onderste en bovenste laag moeten saus zijn
Daarover heen de rest van de kaas
Dan gedurende 40 minuten in een oven op 200 graden
Lekker met een groene salade met citroen vinaigrette



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van driel1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top