50.229 koken recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Top 100

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Top 100

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.

DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER
http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart

KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

INGREDIENTEN

HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!

INGREDIENTEN

8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Top 100

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,, 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,, 60 g boter of margarine,1 tl suiker,, zout en peper,30 g bloem,, 5 dl visbouillon (van tablet),, 1,25 dl creme fraiche, 2-3 tl citroensap,, , 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,, 2 el grof gesneden dille.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Top 100

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!!

INGREDIENTEN

1000 - 1250 gr. rode tomaten (liefst vlezig)(dit geeft een stevige soep, wil je iets minder dik dan 650 gr. tomaten gebruiken!); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 4 maggieblokjes of 2 groentebouillon blokjes en 2 maggiblokjes; 1 pak tomatensap( 1 liter); 1 pakje droge tomatensoep (voor 6 borden) 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)(niet met ei en paneermeel aanmaken);wat bakmargarine; 3 soeplepels vermicellie (p.s. als er in het pakje droge tomatensoep al vermicellie zit, dan geen extra vermicelli meer toevoegen!), 2 theel. suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin .

INGREDIENTEN

6 struikjes witlof, zout, peper, 250 gram champignons, 1 middelgrote ui, 2 eetlepels zonnebloemolie, 50 + 50 gram belegen geraspte kaas, 200 gram gekookte achterham in kleine reepjes, 2 eidooiers, 50 ml slagroom of melk, 800 gram kruimige aardappelen, 1 pakje boursin (150 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER!
Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk!

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Top 100

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!

INGREDIENTEN

400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen -, 750 gram winterpeen -, 500 gram uien -, 1 vleesbouillontablet -, 20 gram boter -, 125 ml crème fraîche -, dunne saucijzen of pittige worstjes -, 20 gram boter - versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.

INGREDIENTEN

1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat -, 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Iers
  •  20-30 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook
Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas

INGREDIENTEN

250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch pittig rundvlees gerecht.

INGREDIENTEN

1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 1l kokosmelk, 1,25 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt.

De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.

INGREDIENTEN

- 1 stokje vanille, - 120 gr boter, - 100 gr poedersuiker, - 1 snufje zout, - 250 gr bloem, - 1/2 stuk citroenrasp, - 2 stuks eierdooiers, - 2 el melk, - 2 blikken gecondenseerde melk, - 4 appels,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekker pittig, maar ook romig wokgerecht met kipfilet, worteltjes en champignons.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olie, 3 theelepels kerriepoeder, 4 halve kipfilets, 350 gram worteltjes, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse rode peper, 250 gram champignons, zout, peper, 400 ml kokosmelk, 1 eetlepel zoete chilisaus, 3 dunne lente-uitjes, koriandergroen, 350 gram Basmati-rijst, 1 kippenbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam. 1 pakje monchou van 100 gram, 125 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 75 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !
Wel even werk maar echt niet moeilijk .

eigen foto`s (3 stuks)

INGREDIENTEN

Bodem:, 2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout, mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2008
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade.

INGREDIENTEN

Pasta (welke je wilt) - hoeveelheid afh van eters, Zak gewassen spinazie (supermarkt), 2 grotere of 4 kleinere tomaten, Knoflook (naar smaak), Wat zout en peper, Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets, Olijfolie, Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Geweldig lekkere romige pasta maar toch een heerlijk slankgerecht. Dit is een recept voor 2 personen en een dieet portie. Ben je niet op dieet kan je gewoon de hoeveelheden aanpassen. Ben je met meer of minder personen of gewoon niet op zoek naar een slankgerecht dan verdubbel je gewoon de ingrediënten.
Op 1e foto`s die ik gemaakt heb is de broccoli veel te fijn, het viel helemaal uit elkaar dus tè lang gekookt (ik kreeg een telefoontje en tja.. dan gebeuren zulke dingen) Vandaag 21.12.2010 weer gemaakt en een nieuwe foto geplaatst.

INGREDIENTEN

1 bakje Moret light (of Philadelphia Light)- ik gebruik tegenwoordig een ½ bakje voor 2 personen, 200 ml kookroom light., 400 g niet al te kleine broccoli roosjes., Vers gemalen peper., Italiaanse kruiden (Euroma -AH) Maar als ze voorhanden zijn lekkere verse Italiaanse kruiden! 160 gekookte tagliatelle. (je kunt ook spaghetti of andere pasta nemen), 150 gram gerookte zalmsnippers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mix recept van meerdere Canneloni recepten.
**LET OP** Geen bechamelsaus nodig.

INGREDIENTEN

Cannelloni rolletjes, 400gr.kalfsgehakt, (of runder), 200gr. champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ei, 2 etl.broodkruim, (paneermeel), 100gr. parmezaan, olijfolie, 2etl.gehakte peterselie, peper en zout., , Saus:, , 1/2 liter vloeibare tomatenpuree (pomodore), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels tijm,oregano,Basilicum en peterseliestengels, 2 el. olijfolie, 1 el. Suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -, 3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -, 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven.

INGREDIENTEN

- 1,5 pond spareribs p.p, - 2 bouillonblokjes, - 1 grote ui, - 4 tenen knoflook, - 1 laurierblad, - 2 d.l ketjap A, - 1 t.l djahe, - 1 t.l djinten, - snufje zout, , Ingredienten voor marinade:, - 2 d.l ketjap A, - 4 e.l bruine suiker, - 1 klein blikje tomatenpuree, - 1 t.l sambal, - 3 t.l djahe of versgeraspte gember, - 2 e.l honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  •  
  •  60-120 min.

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Lasagne volgens oud Italiaans recept.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, 50 gram geraspte kaas, suiker, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.

INGREDIENTEN

*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  •  
  •  0-10 min.

Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.

INGREDIENTEN

1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze, 150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken, Doosje champignons, Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen, 1,25 dl. Slagroom, 2 hele eieren, 3 eierdooiers, 150 gram verse parmezaanse kaas gerapst, 1 teentje knoflook, peper, evt. zout (pas op het is al hartig!), Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed.

Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes!
Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.

INGREDIENTEN

2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaanse, peper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten.

INGREDIENTEN

*50 gr boter, *60 gr bloem, *1/8 liter room, *1 liter bouillon (van een blokje), *2 eetlepels grove mosterd, *klein stukje prei (fijn gesneden), *uitgebakken spekjes (of dungesneden plakjes droge worst),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kids vinden dit na frietjes en pizza het lekkerste gerecht.

INGREDIENTEN

500 gr Kipfilet, 750 gr Broccoli, 1 Blikje champignoncreme soep Unox, Creme fraiche, Geraspte kaas, Paprikapoeder, Boter, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies