Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Doe mee en maak kans op een Frutesse 'VanMoof' fiets!

Stuur jouw lekkerste recept met stroop in!

Heb jij een recept met stroop waar iedereen van smikkelt als je het maakt? Of ken je nog een recept met appelstroop van je moeder waar je geweldige herinneringen aan hebt? Stuur jouw appelstroop-recept in en maak kans op deze Frutesse 'VanMoof' fiets!

Je kunt recepten inzenden tot 4-12-2017


Ik doe mee » &

Volg ... op Smulweb en ontvang de lekkerste recepten in je e-mail.

Volg 6
 
Laatste inzendingen
Reacties

1 kilo runderpoulet 1 flesje donker bier (merk naar eigen smaak) appel/peer stroop 3 flinke eetlepels peper zout azijn water laurier peperkoek met kandijsuiker steranijs 2 stuks Bloem Zet de poulet een dikke 2 uur minimaal (liefst een nacht) in half water, half azijn, met 3 laurierblaadjes en 2 steranijs. Laat het vervolgens uitlekken en bestrooi het vlees met peper, zout en daarna bloem. Vervolgens bak je het vlees goudbruin aan in een braadpan. Voeg hier 200 ml azijn aan toe en leg de steranijs die je gebruikt hebt er ook bij zodat deze fijn kan mee trekken. Voeg vervolgens het flesje donkerbier in zijn geheel toe, en de lepels appel/perenstroop. Vis nu ook de steranijs eruit en laat dit even pruttelen op laag vuur, liefst een half uurtje. Voeg vervolgens de peperkoek toe en laat het opnieuw pruttelen. Kijk of de saus dik genoeg is en voeg anders nog een plak peperkoek toe met een lepel stroop. Voor de liefhebbers van uien, kan je 3 uien toevoegen nadat het vlees is aangebakken. Hier worden ze niet gegeten dus ik laat ze eruit

 
sandypelzer634  |  6 dagen geleden

Dadelcake (lekker als dunne schijfjes bij kaasplankje) verhit de oven op 175 graden. bekleedt de bakvorm met bakpapier. verhit de 250 g. dadels (gepureerd) met 200 ml water tot het een dikke saus wordt. meng het sap van een halve citroen, 2 el stroop, 60 gr. roomboter, 100 gr. suiker, 1 zakje (8 gr.) vanillesuiker en het snufje zout erdoor. als dit mengsel iets afgekoeld is de 2 losgeklopte eieren, 180 gr. bloem en 1,5 tl bakpoeder erdoorheen mengen. Dit mengsel hierna in de bakvorm en 50 minuten in de oven. heerlijk maar machtig gerecht van mijn oma :)

 
A. Fijten  |  1 maand geleden

125 gram bloem 100 gram suiker 100 gram roomboter 2 theelepels kaneel. snufje zout frutesse appelstroop Snijdt de boter met 2 messen in stukjes. Doe de bloem suiker, kaneel en zout er bij. Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van. Zet het deeg afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van een halve cm dik. Maak er figuurtjes van. Leg deze met een onderlinge afstand van 2 cm op de bakplaat. Maak een kuiltje in ieder koekje met je duim of met een lepeltje. Doe daar een volle theelepel appelstroop in. Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. En klaar zijn je appel-kaneel-zandkoekjes

 
MK van der Ree  |  1 maand geleden
Leuk artikel? Deel het

Bekijk hier de lekkerste recepten met

Frutesse Fruitstroop

Veel vooraanstaande restaurants in Nederland gebruiken onder andere fruitstroop in hun gerechten. Fruitstroop is een uitstekende sausbinder. Een of twee flinke eetlepels fruitstroop en een flinke scheut rode wijn bij het vleesvocht, goed roeren... en u heeft een heerlijke rode wijnsaus bijvoorbeeld! Of bestrijk vlees eens met een flink laagje fruitstroop en gaar het daarna in de oven. Het resultaat is een zoet, krokant laagje om het vlees.

Koken met stroop

Je kunt er meer mee dan dat je in eerste instantie denkt.
Check hier heerlijke recepten met stroop!

Meer recepten »

Volg de spannende avonturen van de Club van de Plakkende Vingers.

Aflevering gemist? Kijk nu terug…

Leuk artikel? Deel het

Blijf op de hoogte van de
‘Club van de Plakkende Vingers’

Wil jij op de hoogte blijven van de avonturen van Thomas, Loekje, Gijsje en Kiki? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van Frutesse! Hier krijg je alle ins en outs over de Club van de Plakkende Vingers en de overheerlijke Frutesse stropen.

Wist je dat



Let op! Alleen onze stoofperen stroop bevat koriander.

Méér fruit, méér genieten

Meer dan 160 jaar
vruchtenbereiders in hart en ziel

Frutesse is verkrijgbaar bij

Volg Frutesse op

Top