Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van wilmiewillemse

Ik heb hier gewone champignons gebruikt maar je kunt hier in principe allerlei soorten paddenstoelen voor gebruiken. Pas eventueel de bereidingstijd aan als je paddenstoelen gebruikt die langer moeten garen. Behalve dat dit een heerlijk Tapasgerecht is past dit ook uitstekend bij een biefstuk of varkenshaasje. …  Lees verder »

Een hele eenvoudige en neutrale maar heerlijke aardappelsalade doet het niet alleen goed bij tapas maar ook bij de bbq. Voor de dressing heb ik alleen maar citroensap, olijfolie, knoflook en peper/zout gebruikt. Je kunt deze salade lauwwarm maar ook gekoeld eten.  …  Lees verder »

Op deze manier krijg je de dagelijkse groenten op een heerlijke en gezonde manier binnen. Fijn dat gezond toch ook zo lekker kan zijn. Het gerecht is niet te pittig dus ook voor kinderen geschikt. Reken voor marinade tijd minimaal een half uur. Langer is geen enkel probleem. …  Lees verder »

Schnitzel doet me normaal gesproken niet zozeer aan een Aziatisch recept denken. Maar met deze manier van bereiden is het dat toch zeker wel. Ik heb in dit recept de (ongepaneerde) schnitzels in reepjes gesneden maar je zou in plaats van de schnitzels ook gebruik kunnen maken van kipfilet of biefstuk. …  Lees verder »

Een van mijn favoriete paddenstoelen is toch wel de Cantharelle. Laatst toen we een weekendje in Duitsland waren heb ik er volop van kunnen genieten. Een heerlijke cantharellensoep was een van de gerechten die ik er daar mee at. Ik had me voorgenomen om deze zeker ook thuis eens gaan te maken en omdat ik niet terug deins om een pan soep te maken was het ook helemaal niet zo'n klus. De room, zoals ze die ze in het restaurant erin deden, heb ik vervangen door mascarpone en zo kwam deze heerlijke soep dus bij ons op tafel. TIP: Koop de cantharellen op de markt want daar zijn ze nog wel een beetje te betalen. …  Lees verder »

Dit is zo'n typisch gerecht dat ik gemaakt heb aan het einde van de week met de ingrediënten die ik nog voorradig had. Koken vanuit het hart noemde iemand dat laatst en dat klinkt nog veel mooier dan creatief koken zoals ik het altijd noem. Omdat deze stamppot wat lichter is dan de meeste winterstamppotten is deze juist heerlijk voor in de herfst als het weer wat kouder wordt.  …  Lees verder »

De pompoentijd is weer aangebroken en hier in de buurt kun je ze overal bij stalletjes langs de weg kopen. Zo ook bij mijn collega die ze via haar Facebook pagina in de kijker zette. Ik vroeg haar er enkele voor mij mee te nemen en kan nu voorlopig vooruit Omdat ik altijd op zoek ben naar vernieuwing en uitdaging wilde ik deze keer weer eens iets nieuws brouwen. Iets met sinaasappel en kardemom leek me wel lekker om te proberen, sinaasappel omdat het zo lekker fris is en kardemom is de kruidige smaak die daar perfect bij aansluit. De soep heeft door de kardemom, koriander en kokosmelk een heerlijke Aziatische touch gekregen. Zeker eentje die hier in ieder geval nog vaker op tafel komt. TIP: Als je de pompoen goed schoon schrobt en lang genoeg laat koken hoef je deze niet te schillen. En dat is wel zo vriendelijk voor je handen …  Lees verder »

Weer een andere variatie op de heerlijke groene kipcurry die ik in Thailand heb leren kennen. Omdat het een van mijn favoriete gerechten is eten wij het regelmatig en daardoor wordt er weleens wat variatie in aangebracht. Deze keer heb ik sperzieboontjes van het seizoen, sugarsnaps (peultjes kan ook prima) en lenteuitjes gebruikt.  …  Lees verder »

Een voor mij onbekende combinatie die ik laatst toen ik een weekendje in Duitsland was heb gegeten. Ik ben dol op cantharellen en op zeebaars dus toen ik dit gerecht op de kaart zag staan in het 'Landgasthaus' waar wij aten hoefde ik geen moment te twijfelen. Een combinatie waar ik nog nooit eerder van had gehoord maar die voortreffelijk samenging.   Het is eigenlijk niet eens een recept maar gewoon een goede combinatie van heerlijke en pure ingrediënten. Je kunt er natuurlijk je eigen fantasie op los laten, maar het heeft helmaal geen verdere toevoegingen nodig en je kunt er zo prima meer voor den dag komen. Het is zelfs een aanrader als je gasten krijgt want het staat binnen no-time op tafel.  …  Lees verder »

Mijn dochter kwam met een receptkaartje van de AH aanzetten. Dit wilde ze graag eten. U vraagt wij draaien Ik heb er even kritisch naar gekeken en met ongeveer dezelfde ingrediënten deze versie gemaakt die qua bereidingswijze nogal afwijkt van het originele recept. …  Lees verder »

Zoete sinaasappels zijn heerlijk om in salades te verwerken. Door de port (of zoete wijn) en sherryazijn aan olijfolie toe te voegen krijg je een eenvoudige maar heerlijke dressing. Als finishing touch strooi je er versgeroosterde amandelen overheen die zorgen voor een heerlijk crunchy effect. …  Lees verder »

Toen we een weekendje in de Duitse Eifel waren hebben we er van de heerlijk verse cantharellen genoten. Tal van gerechten kon je ermee bestellen.  Een variatie ermee was deze Flammkuchen. Flammkuchen is oorspronkelijk afkomstig uit de Elzas  (Tarte flambee) maar tegenwoordig vervagen de grenzen en daarmee ook de streekgerechten Als je vers deeg uit het koelvak gebruikt staat dit zelfs in een kwartiertje op tafel. N.B. Je kunt de spekjes en cantharellen ook eventjes voorbakken. …  Lees verder »

Blauwe bessen smaken niet alleen heerlijk in zoete gerechten. Ook in een hartige salade met kaas en noten komen de heerlijke bessen voortreffelijk tot hun recht. Ik heb Emmentaler gebruikt omdat de nootachtige smaak van de kaas perfect samengaat met  pecannoten (of walnoten) maar geitenkaas of blauwschimmelkaas zijn beiden ook een heel goed alternatief. Voor de dressing heb ik hier mijn zelfgemaakte Blauwe-bessen-azijn gebruikt voor de dressing maar frambozenazijn kan ook prima.  …  Lees verder »

Zo'n vispakketje kun je niet alleen in de oven maar ook prima op de bbq. Makkelijk dus want met het Nederlandse weer weet je het maar nooit. Ik heb hier roodbaars gebruikt, maar zeebaars, kabeljauw of een andere witvis is ook heel goed mogelijk. Vadouvan is een specerijenmengsel uit de Indiase keuken dat ook wel bekend staat als Franse kerrie. De smaak is echter veel milder dan kerrie. Een smaak die bovendien erg goed combineert met vis. Lekker hierbij is Gratinovenschotel-met-zoete-aardappel-champignons-en-paprika …  Lees verder »

Een heerlijke aardappel om aardappelsalade mee te maken is de Opperdoezer Ronde. Jammergenoeg is hij maar beperkt verkrijgbaar dus als hij te koop is maak ik er dankbaar gebruik van Deze aardappelsalade was dan ook weer erg geslaagd. Heb je geen Opperdoezer dan kun je natuurlijk ook een ander aardappelsoort gebruiken. Lekker bij de bbq, picknick of gewoon om mee naar je werk te nemen.  …  Lees verder »

Spaanse rode linzensoep met invloeden van Noord Afrika. Een soep zoals je die in Andalusië kunt verwachten.  De ras el hanout en harissa zijn typische Noord Afrikaanse ingrediënten terwijl de chorizo de soep toch wel een echt Spaans karakter geeft. Deze smeltkroes van smaken maken het tot een overheerlijke soep. …  Lees verder »

Een eigen creatie met een varkenshaasje. Het is een mengelmoes met een beetje van een Cordon Bleu en een beetje van Saltimbocca alla Romana. En omdat het hier thuis goed in de smaak viel zet ik het hier neer om het nog vaker te kunnen maken. …  Lees verder »

Geroosterde maïskolven zijn tot ver over de grenzen van Mexico erg geliefd. In Mexico zelf zijn ze dan ook het meest verkochte streetfood. Tijdens mijn vakantie in Mexico heb ik deze variant voor het eerst gegeten. Toen het meisje van het stalletje vroeg hoe ik mijn maïskolf wilde hebben had ik daar 1, 2, 3, geen antwoord op en dus stelde ze voor om hem te maken op de manier zoals zij die zelf het lekkerste vond. En lekker was het ook Als je zelf de mayo not-done vind kun je als alternatief zure room gebruiken maar weet wel dat de Mexicanen zelf de mayo ook niet schuwen Lekker op de bbq maar je kunt dit ook heel goed in een grill-pan maken. …  Lees verder »

Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar een heerlijk mèze mee namelijk halloumi met lountza. Omdat het makkelijker is om halloumi te bemachtigen dan lountza heb ik daar nu als alternatief gerookte bakbacon voor gebruikt en ik moet zeggen dat het een prima vervanger is. Behalve als mèze is het als sandwich (pitabrood) een favoriete fastfood snack op Cyprus. TIP: Halloumi is door zijn vaste en stevige structuur uitermate geschikt voor de grill (pan) en bbq. …  Lees verder »

Ik heb hiervoor verse kabeljauw gebruikt die ik in stukjes heb gesneden. Eigenlijk zou je het ook wel Griekse kibbeling kunnen noemen Je eet dit natuurlijk in combinatie met Aardappel-skordalia Dit samen wordt ook wel de Griekse 'fish & chips' genoemd. Ook is dit heel goed mogelijk met inktvisringen. (Ik had namelijk niet genoeg vis voor 4 personen dus heb ik de hoeveelheid aangevuld met 'kale' inktvisringen uit de vriezer). Ook lekker als onderdeel van Griekse mèze.    …  Lees verder »

Top