Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van wilmiewillemse

Op deze manier smaken spruitjes heel anders dan dat je gewend bent van gewone gekookte spruitjes. De  spekjes maken het lekker hartig en de appel een beetje zoet. De gehakte kastanjes geven het een extra crunchy bite. Zeker de moeite waard om eens te proberen, zelfs voor mensen die normaal niet van spruitjes houden. Lekker in combinatie met wild, of een ander stukje vlees. Een aanrader voor Kerstmis of een ander dineetje want het is erg eenvoudig en snel te bereiden. N.B. Bij gebrek aan kastanjes kun je ook walnoten of hazelnoten gebruiken.   …  Lees verder »

Mousseline is eigenlijk gewoon een duur woord voor een hele smeuïge puree. Ik heb hier roomkaas voor gebruikt maar je kunt ook crème fraiche, boter of olijfolie gebruiken. Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik deze alvast uitgeprobeerd want het is weer net eens wat luxer dan een gewoon stamppotje of puree en bovendien voortreffelijk te combineren met allerlei soorten vis, vlees of wild. Ik heb gebruik gemaakt van de blender maar je zou ook een (staaf)mixer of pureeknijper kunnen gebruiken. …  Lees verder »

Dit is een ongelooflijk gemakkelijk te maken soep die je als snelle maaltijd kunt opdienen maar hij is zo lekker dat je hem ook goed kunt voorzetten aan vrienden die komen eten. Ik vind de soep het lekkerst gewoon zo als hij is. Je kunt er ook even de staafmixer doorheen halen voor een grove rustieke soep. Gebruik eventueel de blender voor een hele gladde soep.   …  Lees verder »

Toen ik lang geleden mijn kookcarrière begon haalde ik vaak katenhaasjes bij de slager. Omdat deze slager er allang niet meer is en omdat ik zelf intussen wat creatiever ben geworden heb ik nu mijn eigen recept hiervoor gemaakt. Deze eigen creatie doet dan ook zeker niet onder voor het 'oude' recept. In de beschreven tijd zit de marinadetijd niet meegerekend. …  Lees verder »

Lekkere pakketjes voor bij het ontbijt of lunch. Leuk om iemand mee te verrassen want als je het zelf niet hebt gemaakt is het natuurlijk een verrassing wat erin zit. Ik heb het simpel gehouden maar je kunt het uitbreiden met bijvoorbeeld tomaatjes, champignons, lente ui  enz. Ik heb het idee op Facebook voorbij zien komen maar heb er mijn eigen draai aangegeven. …  Lees verder »

Ik denk dat de meeste mensen het mopje van het konijntje dat bij de bakker komt en naar worteltjestaart vraagt wel kent Het was het eerste mopje dat mijn oudste zoon leerde en het komt nog vaak ter sprake Deze taart is in ieder geval niet 'vies' en zeker de combinatie met de garnaaltjes juist heel erg lekker.  …  Lees verder »

Een heerlijke verwarmende stoofschotel met een zonnig Spaans karakter. Bij uitstek geschikt voor de overschakeling van zomer naar winter wanneer je weer trek begint te krijgen in een lekker stoofpotje maar nog niet toe bent aan de echte winterse gerechten. Ik heb er een heerlijke zelfgemaakte aardappelpuree bij geserveerd.  …  Lees verder »

Ik heb hier gewone champignons gebruikt maar je kunt hier in principe allerlei soorten paddenstoelen voor gebruiken. Pas eventueel de bereidingstijd aan als je paddenstoelen gebruikt die langer moeten garen. Behalve dat dit een heerlijk Tapasgerecht is past dit ook uitstekend bij een biefstuk of varkenshaasje. …  Lees verder »

Een hele eenvoudige en neutrale maar heerlijke aardappelsalade doet het niet alleen goed bij tapas maar ook bij de bbq. Voor de dressing heb ik alleen maar citroensap, olijfolie, knoflook en peper/zout gebruikt. Je kunt deze salade lauwwarm maar ook gekoeld eten.  …  Lees verder »

Op deze manier krijg je de dagelijkse groenten op een heerlijke en gezonde manier binnen. Fijn dat gezond toch ook zo lekker kan zijn. Het gerecht is niet te pittig dus ook voor kinderen geschikt. Reken voor marinade tijd minimaal een half uur. Langer is geen enkel probleem. …  Lees verder »

Schnitzel doet me normaal gesproken niet zozeer aan een Aziatisch recept denken. Maar met deze manier van bereiden is het dat toch zeker wel. Ik heb in dit recept de (ongepaneerde) schnitzels in reepjes gesneden maar je zou in plaats van de schnitzels ook gebruik kunnen maken van kipfilet of biefstuk. …  Lees verder »

Een van mijn favoriete paddenstoelen is toch wel de Cantharelle. Laatst toen we een weekendje in Duitsland waren heb ik er volop van kunnen genieten. Een heerlijke cantharellensoep was een van de gerechten die ik er daar mee at. Ik had me voorgenomen om deze zeker ook thuis eens gaan te maken en omdat ik niet terug deins om een pan soep te maken was het ook helemaal niet zo'n klus. De room, zoals ze die ze in het restaurant erin deden, heb ik vervangen door mascarpone en zo kwam deze heerlijke soep dus bij ons op tafel. TIP: Koop de cantharellen op de markt want daar zijn ze nog wel een beetje te betalen. …  Lees verder »

Dit is zo'n typisch gerecht dat ik gemaakt heb aan het einde van de week met de ingrediënten die ik nog voorradig had. Koken vanuit het hart noemde iemand dat laatst en dat klinkt nog veel mooier dan creatief koken zoals ik het altijd noem. Omdat deze stamppot wat lichter is dan de meeste winterstamppotten is deze juist heerlijk voor in de herfst als het weer wat kouder wordt.  …  Lees verder »

De pompoentijd is weer aangebroken en hier in de buurt kun je ze overal bij stalletjes langs de weg kopen. Zo ook bij mijn collega die ze via haar Facebook pagina in de kijker zette. Ik vroeg haar er enkele voor mij mee te nemen en kan nu voorlopig vooruit Omdat ik altijd op zoek ben naar vernieuwing en uitdaging wilde ik deze keer weer eens iets nieuws brouwen. Iets met sinaasappel en kardemom leek me wel lekker om te proberen, sinaasappel omdat het zo lekker fris is en kardemom is de kruidige smaak die daar perfect bij aansluit. De soep heeft door de kardemom, koriander en kokosmelk een heerlijke Aziatische touch gekregen. Zeker eentje die hier in ieder geval nog vaker op tafel komt. TIP: Als je de pompoen goed schoon schrobt en lang genoeg laat koken hoef je deze niet te schillen. En dat is wel zo vriendelijk voor je handen …  Lees verder »

Weer een andere variatie op de heerlijke groene kipcurry die ik in Thailand heb leren kennen. Omdat het een van mijn favoriete gerechten is eten wij het regelmatig en daardoor wordt er weleens wat variatie in aangebracht. Deze keer heb ik sperzieboontjes van het seizoen, sugarsnaps (peultjes kan ook prima) en lenteuitjes gebruikt.  …  Lees verder »

Een voor mij onbekende combinatie die ik laatst toen ik een weekendje in Duitsland was heb gegeten. Ik ben dol op cantharellen en op zeebaars dus toen ik dit gerecht op de kaart zag staan in het 'Landgasthaus' waar wij aten hoefde ik geen moment te twijfelen. Een combinatie waar ik nog nooit eerder van had gehoord maar die voortreffelijk samenging.   Het is eigenlijk niet eens een recept maar gewoon een goede combinatie van heerlijke en pure ingrediënten. Je kunt er natuurlijk je eigen fantasie op los laten, maar het heeft helmaal geen verdere toevoegingen nodig en je kunt er zo prima meer voor den dag komen. Het is zelfs een aanrader als je gasten krijgt want het staat binnen no-time op tafel.  …  Lees verder »

Mijn dochter kwam met een receptkaartje van de AH aanzetten. Dit wilde ze graag eten. U vraagt wij draaien Ik heb er even kritisch naar gekeken en met ongeveer dezelfde ingrediënten deze versie gemaakt die qua bereidingswijze nogal afwijkt van het originele recept. …  Lees verder »

Zoete sinaasappels zijn heerlijk om in salades te verwerken. Door de port (of zoete wijn) en sherryazijn aan olijfolie toe te voegen krijg je een eenvoudige maar heerlijke dressing. Als finishing touch strooi je er versgeroosterde amandelen overheen die zorgen voor een heerlijk crunchy effect. …  Lees verder »

Toen we een weekendje in de Duitse Eifel waren hebben we er van de heerlijk verse cantharellen genoten. Tal van gerechten kon je ermee bestellen.  Een variatie ermee was deze Flammkuchen. Flammkuchen is oorspronkelijk afkomstig uit de Elzas  (Tarte flambee) maar tegenwoordig vervagen de grenzen en daarmee ook de streekgerechten Als je vers deeg uit het koelvak gebruikt staat dit zelfs in een kwartiertje op tafel. N.B. Je kunt de spekjes en cantharellen ook eventjes voorbakken. …  Lees verder »

Blauwe bessen smaken niet alleen heerlijk in zoete gerechten. Ook in een hartige salade met kaas en noten komen de heerlijke bessen voortreffelijk tot hun recht. Ik heb Emmentaler gebruikt omdat de nootachtige smaak van de kaas perfect samengaat met  pecannoten (of walnoten) maar geitenkaas of blauwschimmelkaas zijn beiden ook een heel goed alternatief. Voor de dressing heb ik hier mijn zelfgemaakte Blauwe-bessen-azijn gebruikt voor de dressing maar frambozenazijn kan ook prima.  …  Lees verder »

Top