Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van saltandpepper

Pompoenpuree zie je steeds vaker in gerechten verschijnen maar in Nederland is het (vrijwel) niet kant-en-klaar te koop in de supermarkt. Je zult dus zelf aan de slag moeten! Het fijne is dat je deze puree in Lock&lock vershoudbakjes gemakkelijk een week lang goed houdt. Je kunt hem ook goed invriezen in de bakjes. Zo heb je dus altijd wat op voorraad, ook buiten het seizoen of wanneer je wat minder tijd hebt. …  Lees verder »

Een makkelijk voor te bereiden ontbijt voor de hele week! Bak in het weekend een heerlijk bananenbrood en je hebt ontbijt voor de hele week. Het brood heb ik in een grote doos van Lock&Lock bewaard. Ik snij 's avonds plakjes af voor de volgende ochtend en neem ze mee in een klein Lock&Lock doosje. …  Lees verder »

Erwtensoep: heerlijk winters én typisch Nederlands. Omdat ik werk heb ik alleen geen tijd om uren in pannen te staan roeren. Daarom heb ik deze soep voorbereid en vervolgens bereid in de slowcooker. De ingrediënten heb ik twee dagen van te voren gesneden en in Lock&Lock dozen bewaard. …  Lees verder »

Normaal maak ik wraps of taco's altijd met kip of bijvoorbeeld gehakt. Om de Pangalicious pangafilets van Queens te testen besloot ik het eens over een andere boeg te gooien en viswraps / vistaco's te maken: een succes! …  Lees verder »

Wil je jouw chocoladeletter helemaal naar jouw smaak maken? Bijvoorbeeld puur met nootjes, zoals je dat amper in de winkel vindt of gewoon lekker melk met noten en rozijnen? Maak hem dan zelf! …  Lees verder »

Tijdens een lunch bij Bagels & Beans at ik voor het eerst een 'vega-burger'. De welbekende: Paddoburger. Oftewel: een hamburger van paddenstoelen! En dat maak je natuurlijk net zo makkelijk zelf. …  Lees verder »

Worteltjes roosteren in de oven: heerlijk! Voeg ook zoete aardappel en pommes rouge of roseval aardappeltjes toe voor een complete maaltijd.  …  Lees verder »

De eerste keer dat je hoort over worteltaart denk je: dit klopt niet. Eenmaal geproeft wil je niets anders meer! Deze taart is vrij luchtig in vergelijking tot sommige andere varianten van carrot cake. De wortel wordt zacht en verdwijnt. Het geheel wordt een heerlijke, licht kruidige taart. …  Lees verder »

Avocado's over en dol op nacho's? Maak verse guacamole. Erg makkelijk te maken én natuurlijk lekker. Komijn lijkt een rare toevoeging maar geeft echt extra dimensie aan de dip. Gewoon proberen en smullen dus!  …  Lees verder »

Rachel Khoo:  " De Zweden zijn gek op bolletjes. Bij elke bakker, elk benzinestation en elk café vind je kanelbulle of kardemummabulle (kaneel- of kardemombolletjes). Bulle betekent eenvoudig bolletje of balletje (de Zweedse gehaktballetjes zijn bijvoorbeeld köttbullar). Deze hartige bolletjes zijn lekker voor onderweg =10pten bevatten smaken en aroma's die kenmerkend zijn voor de Zweedse keuken: dille, citroen en kuit."   …  Lees verder »

Rachel Khoo: "Voor mijn werk eet ik veel verschillende gerechten, en het is bijna onmogelijk om al die verschillendesmaken te onthouden. Maar sommige blijven me bij. De cake van mijn oma, mama's rollade en het gerecht dat ik altijd op mijn verjaardag wilde eten, liggen voor de hand, maar soms zijn het juist die kleine, eenvoudige gerechtjes die indruk maken. Die ene keer dat ik, jaren geleden, bij een vriendin in Milaan in melk gepocheerde venkel at, is me altijd bijgebleven. Die geurige, romige saus, en die zachte venkel ... goddelijk! Mijn recept is wat uitgebreider, maar de held is nog steeds de eenvoudige, gepocheerde venkel." …  Lees verder »

Verse gember thee. Dit is heerlijk zoet met een lichte tinteling. Ik lust gember niet altijd, maar dit is gewoon te lekker, en heel gezond!  …  Lees verder »

Heb je ongelofelijk veel zin in pannenkoeken, maar geen mix in huis? Don't you worry! Je maakt ze gemakkelijk zelf én het is misschien nog wel voordeliger en lekkerder dan zo'n pakje. …  Lees verder »

Wentelteefjes, misschien doen ze je wel denken aan vroeger. Mij eigenlijk niet, want zo vaak heb ik ze eigenlijk niet op als kind. Toch heb ik er soms ineens heel veel zin in! En eigenlijk is het nog super simpel ook! …  Lees verder »

Mijn vriend kocht ooit rabarbersap bij de IKEA. Een soort aanmaak limonade. Hij vond het heerlijk. Nu zag ik de rabarber in onze tuin afgelopen zomer alweer flink groeien en bedacht ik me dat ik zelf maar eens zo'n flesje sap voor hem ging maken!  …  Lees verder »

Zelf suikerspinnen maken met Atelier Confiserie. …  Lees verder »

Zelf dropjojo's maken. Een recept uit Atelier Confiserie. …  Lees verder »

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie! …  Lees verder »

Top