Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Als we op vakantie in Oostenrijk zijn eten we graag Fritattensuppe of Flädlesuppe.  Dat zijn hele dunne reepjes ei of pannenkoek. Meestal zit er in die soep dan geen groente. Voor een etentje vond ik het recept van deze soep op internet. Wel wat meer werk maar het is het zeker waard.   …  Lees verder »

Gemaakt bij een etentje met vrienden met lamsfilet met honingtijmsaus als hoofdgerecht. Het smaakte er heerlijk bij. …  Lees verder »

We hoorden dat we de volgende dag koffievisite zouden krijgen en ik had niet echt iets bijzonders in huis. Maar appels en ingrediënten voor een cake of taartje is er altijd. Dus met een beetje experimenteren kwam dit lekkere taartje eruit. Het deeg voor dit taartje heb je met je mixer in korte tijd klaar. Het is een soort cakedeeg. Lekker met stukjes amandelspijs, appels en geschaafde amandelen. …  Lees verder »

Bij mijn aardappelsalade wilde ik een lekker stukje zalm eten maar het moest snelklaar zijn. Ik had in de koelkast nog een potje mosterd-dille-saus ( o.m. Ikea) Toen kwam ik  op het idee om de zalm daarmee in te smeren en de zalm zo in de oven te bakken. Dat was verrukkelijk en ga ik zeker vaker doen. …  Lees verder »

Mijn favoriete aardappelsalade op Smulweb is de aardappelsalade a la Petra en is ook al heel vaak meegenomen en heeft al heel veen positieve reacties. Deze aardappelsalade heb ik nu dus ook in een andere versie. Iets uitgebreider, maar ook snel te maken. Ook deze aardappelsalade vonden we zalig. …  Lees verder »

Een heerlijke spaghettisaus. Weer eens een heel andere smaak dan de bolognesesaus. De saus is vegetarisch, maar voor de vleesliefhebbers: geruld gehakt hierdoor kan heel goed. …  Lees verder »

Dit aardappelgerecht kun je natuurlijk ook met een andere stevige aardappelsoort maken, maar met de Rosevalaardappel is het bijzonder lekker. Ook lekker met de Opperdoezer Ronde. …  Lees verder »

Dit lekkere nagerecht kun je ook heel goed maken als de aardbeien nog niet zo lekker zijn. De aardbeien worden in de bavarois en ook voor de coulis gepureerd. Maar natuurlijk heel veel lekkerder met de "echte" zomerkoninkjes. …  Lees verder »

Deze  varkensfiletlapjes heb ik eerst snel aangebakken in de koekenpan en daarna op een niet te hoge temperatuur nog even in de oven nagebakken. Hierdoor worden de lapjes lekker zacht. Ze krijgen een heerlijke smaak door de gebakken uien, ketjap en chilisaus …  Lees verder »

Tijdens het koken van de koolraap kwam ik op het idee om er fijngesneden zoete gember op siroop aan toe te voegen, samen met wat gembersiroop. Dit was zo lekker dat ik het van mijn man op Smulweb moest zetten. …  Lees verder »

Door de kapucijners krijgt de chili een andere smaak. Kapucijners zijn zachter dan de doorgaans gebruikte kidneybonen. Wij vonden dit een heerlijke chili. Lekker zoet en pittig tegelijk. …  Lees verder »

Voor dit lekkere stamppotje maak je een smeuïge aardappelpuree met knoflookkruidenroomkaas. Hierdoor meng je de beetgare worteltjes, knapperig gekookte erwtjes en dunne ringetjes lenteui. Op een koele en winderige dag in het voorjaar smaakt dit lente-stamppotje heerlijk. …  Lees verder »

Het lekkerste zijn deze gegrilde tomaten in de zomer als de tomaten op zijn best zijn. Gebruik wel verse kruiden voor de tomaten, met gedroogde kruiden komen ze niet Het is een heerlijk bijgerecht bij een pastagerecht of risotto. …  Lees verder »

In dit gerecht worden de aardappelen voorgekookt en daarna in zijn geheel gegratineerd met een lekkere Cantalof Gruyère kaas. Geen slankmaker maar wel heel erg lekker. Prima voor een dagje zonder vlees. De aardappelschotel is voldoennde voor 4 - 6 personen. Ik heb de helft genomen voor 3 personen en had nog iets over. …  Lees verder »

Deze heerlijke Aziatische gehaktballetjes zijn o.a. gevuld met piepkleine stukjes stemgember. In de ketjapsaus heb ik ook een lepel gembersiroop verwerkt. We hebben echt gesmuld van deze lekkere gehaktballetjes. Ze zijn heerlijk bij bami, eiermie, nasi, maar ook als borrelballetjes heel erg lekker. Ik werd geinsipireerd door een recept op internet maar heb er helemaal een eigen draai aan gegeven. …  Lees verder »

Ik heb deze soep voor het eerst gemaakt en het was gelijk een topper. Heerlijke pittige soep, gevuld met een beetje rijst, groenten en kip. …  Lees verder »

Overrijpe bananen? Bak dan eens deze heerlijke cake, gevuld met geprakte bananen, in rum gewelde rozijnen en gehakte walnoten. Zo kom je van je bananen af en heb je iets lekkers bij koffie of thee. …  Lees verder »

Niet direct een lentegerecht, maar een paar weken terug hebben we hier nog heerlijk van gesmuld. Een heerlijke combinatie. …  Lees verder »

Door het deeg van een hele "gewone" boterkoek te vullen met stukjes gedroogde pruimen, die vooraf een nachtje in de amaretto hebben gelegen krijg je wel een heel erg lekker stukje boterkoek. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander soort gedroogd fruit, zoals bijvoorbeeld abrikozen of canberry's. Allemaal lekker. …  Lees verder »

Een heerlijk gekruid Indonesisch kipgerecht. Snel klaar en dan....smullen maar. …  Lees verder »

Top