Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van moniquebvg

Sinds een tijdje ben ik in de ban van het maken van bolletjes en even aan het zoeken geweest naar het ultieme recept voor een wit bolletje, wat echt niet onderdoet voor een bakkersbolletje. Ik heb het gevonden!  Dit recept is een samenvoeging van een bestaand recept en van mezelf. Je wil niet anders meer ! …  Lees verder »

Wij wonen tegen de Duitse grens aan en komen daar regelmatig voor de boodschappen en tanken etc. n natuurlijk vergeet ik mn meel en bakspullen niet! In mn recept staat vermeld dat er type 405 is gebruikt. Dit staat  gelijk aan (amerikaanse) patentbloem. Je kan ook biologische patent nemen . …  Lees verder »

Leuk! Ik werd door #Rutgerbakt en #Philadelphia uitgenodigd deel te nemen aan een akuitdaging. Bak de lekkerste cheesecake.  Superleuk om aan deel te nemen en  te brainsormen met jezelf over hoe en wat. Het is mn allereerste cheesecake ooit en zeker niet de laatste. De cake was hier zo op . Natuurlijk lekker buiten opgegeten! #MijnPhiladelphiaCheesecake …  Lees verder »

Zo af en toe krijg ik een ingeving, inspiratie om met lekkere ingredienten wat leuks te bedenken .....Dit was er weer zo eentje..... …  Lees verder »

Echt heel erg lekker deze loempiataart.  En nog eens goed voor je lijn ook. De kipfilet is niet gebakken maar gaar gekookt in kippenbouillon, die je zelf even trekt.  Qua groentes kan je toevoegen wat je wilt, zolang je maar lekker tauge toevoegt, dat hoort er echt bij! …  Lees verder »

De wens van vandaag  wasom een andijvieschotel te eten met nachochips. Nou had ik daar ooit een recept van maar  kwijt uiteraard en bij opnieuw zoeken kon ik niets vinden . Dus zelf gaan nadenken en het resultaat was een schotel waarbij je je vingers aflikt.  Je kunt er  bijv. ook mais doorheen doen . Heb ik niet gedaan omdat ik daar niet zo van hou . …  Lees verder »

Ik kwam al een keer eerder een herfstbrood tegen en dacht, dat moet ik ook gana maken. Echter in de meeste herfstbroodrecepten zit appel en laat ik daar nou serieus allergisch voor zijn?  Ik bedacht zelf maar een recept . Superlekker ! …  Lees verder »

Steeds op zoek naar lekkere smaken voor de Bundt cake vormen en het leukst vind ik om recepten zelf te bedenken hiervoor.  zo ook deze. Ik heb hiervoor een basisrecept gebruikt, welke ik  tussen mijn recepten heb staan  overigens. …  Lees verder »

Ik ben dol op Nordic ware. Wat een prachtige vormen zijn dat, het liefst heb ik ze allemaal!! De foto van de cake is gewoon willekeurig. Het recept hiervan vind je ook op mn smulweb.  …  Lees verder »

Tijdens de Tasty, een leuke voedingsbeurs vor iedereen die gek is op koken en alles wat erbij komt kijken, nam ik als finalist deel aan de wedstrijd Het lekkerste kerstbrood van Nederland.  Ik won niet maar scoorde wel hoge ogen met mijn brood .  Het is zeker geen alledaags traditioneel kerstbrood . Wel  heel erg lekker, zowel bij ontbijt als brunch als gewoon lekker bij de koffie.  Even wat werk maar dat is ie absoluut waard. …  Lees verder »

Afgelopen week maakte ik voor een bestelling al wat dode vinger koekjes . En dit weekend  bedacht ik dat ik nog een mooie vorm had liggen om een enge cake te kunnen maken, de Horrorcake .  Geheel eigen recept, gevuld met kirsch, amarenen en choconibs. Warme smaken en zeker leuk voor Halloween! …  Lees verder »

Een mexicaanse wraptaart, met  als extra toevoeging tortillachips. Zo word je taart lekker krokant! …  Lees verder »

Deze broodjes heb ik afgeleid van de duitse Flammkuchen. Verschil is dat ik  brooddeeg gebruikt heb en de roodjes eruit zien als cinnamon rolls. Lekker voor elk moment van de dag. Wel het lekkerst warm te eten maar koud kan natuurlijk ook …  Lees verder »

Afgelopen zaterdag bezocht ik Taart en Trends in Utrecht en tikte daar een mooie nordic ware vorm op de kop. De jubileumvorm deze keer.   In hetzelfde weekend meteen maar met een mooi recept uitgeprobeerd .  de cake is lekker, friszurig en lekker zacht van smaak …  Lees verder »

Vorig jaar keek ik naar gbbo en daar zag ik hoe de deelnemers roomhoorntjes maakten met zelfgemaakt bladerdeeg. Dat wil ik ook! Dacht ik.....Ik kwam er nu pas aan toe om ze te maken.  En het is zo leuk dat ik het recept graag wil delen! De zwitserse room en het bladerdeeg niet zelf bedacht. De combinatie met  bramen/slagroom/bastone  wel . …  Lees verder »

Dit recept is deels zelf bedacht en deels is het een recept wat ik vond bij albert heijn, maar waarvan ik de bereiding en ingredienten kwijt was. Goed nadenken dus en samenvoegen en dan kom je tot lekkere duivelse kip …  Lees verder »

Apart , en geheel naar eigen smaak te maken, deze nachoschotel . Voordeel is dat je ingredienten kan toevoegen of weglaten wat je niet lekker vind …  Lees verder »

Een taart voor digene die ff niet weet wat ie wil. Wil je nou pizza of toch liever een bord pasta ....hmmmm twee gerechten in een  en een goede combi …  Lees verder »

Dit broodje smaakt bijna als het broodje wat je bij de Hema koopt. Supersmeuiig en heel makkelijk om te maken …  Lees verder »

Een lekkere  lasagne, beetje pittiger, lekker smeuiig, makkelijk te maken …  Lees verder »

Top