Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van magdas

In de supermarkt viel mijn oog op het potje Zwolsche stoof kruiden van Jonnie boer.. De tekst ‚€ėkrachtige specerijenmelange voor een oer-Hollandsche stoofpot' sprak me wel aan. En zeg eerlijk, zo'n kant en klare kruidenmix is toch ideaal? Gemak dient soms de mens.. De mix bestaat uit o.a. kruidnagel, gerookte paprika, ui, zwarte peper, knoflook, ¬†laurier, piment, korianderzaad, kaneel, nootmuskaat, komijn, anijs en mosterdzaad en is 100% puur en natuurlijk zonder toegevoegd zout.Wat ik laatst al zei, nu het herfst is draait mijn slowcooker weer op volle toeren.. We hebben zitten smullen van dit frietje Zwolsche stoof. Je hoeft er natuurlijk geen friet bij te eten, met rijst of bijvoorbeeld aardappelpuree zal het ook heerlijk smaken! Ik koos dit keer trouwens voor zoete aardappel friet vandaar de oranje kleur, deze maakte ik klaar in de airfryer. …  Lees verder »

Champignongoulash. Een oud recept maar zo lekker om af en toe weer eens te maken! En in de slowcooker gaat het ook prima! …  Lees verder »

Een heerlijk pastagerecht uit de slow cooker. Ook de kids listen hier wel pap van. De gekookte pasta roer ik aan het eind van de kooktijd erdoor heen. …  Lees verder »

Soto Ajam met gebakken uien, rijst, spitskool en ei. Makkelijk in de slowcooker! …  Lees verder »

Tijd voor een weer een heerlijk gerecht uit de slowcooker!Pulled chicken met champignonroomsaus staat er dit keer op het menu! Wij vonden het heerlijk en gaan dit nog veel vaker maken! …  Lees verder »

Deze pindakip uit de slowcooker lijkt stiekem wel een beetje op de pulled chicken sat√©, maar dan toch net anders! Ineens kreeg ik een ingeving op de zondagmiddag, binnen 10 minuten lagen alle ingredi√ęnten in de slowcooker. 3,5 uur later hadden we heerlijke pindakip!We aten er witte rijst bij en zure komkommer, afgemaakt met wat gebakken uitjes! Heerlijk was het volgens alle familieleden aan tafel. Bij het bedenken van een originele naam voor dit gerecht kwamen we alleen niet verder dan pindakip uit de slowcooker.. (Ashley Willems) …  Lees verder »

Heerlijke kip gehaktballetjes uit de Slowcooker! Lekker als borrelhapje maar ook door een lekkere pastasaus bijvoorbeeld.¬†Kip gehaktballetjes uit de slowcooker.¬†. Ik vind lekkere balletjes altijd heerlijk bij de borrel, op een broodje of heerlijk door de pastasaus. Vaak vries ik porties in zodat ik altijd lekkere balletjes op tafel kan toveren wanneer er bijvoorbeeld onverwachts visite is. Deze balletjes hebben trouwens een Italiaanse twist!Deze balletjes zijn klaar gemaakt in de slowcooker maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon bakken in een koekenpan. Wat jij wilt! …  Lees verder »

Je kunt dit recept op 2 manieren bereiden: in de wok of in de slowcooker! …  Lees verder »

Deze drumsticks uit de Slowcooker daar eet je echt je vingers bij op.. ze zijn zo boterzacht dat de kip zonder enige moeite van het botje valt.. Als het water jou al in de mond loopt bij alleen het lezen hiervan, dan moet je ze zeker eens proberen! …  Lees verder »

Het was een tijdje rustig hier op de blog qua slowcook recepten. Ik gebruik mijn ¬†coleslaw.Het geheim van overheerlijke spareribs? Zonder vocht voorzien van kruidenrub langzaam garen in de slowcooker. Daarna op de bakplaat, aflakken met marinade en nog even onder de grill. …  Lees verder »

"Deze burgers zijn overheerlijk, praktisch en iedereen is er weg van. Ze zijn ook ideaal voor in de lunchbox, want koud zijn ze eveneens bijzonder lekker." …  Lees verder »

Spaghetti Bolognese is in Nederland net zo ingeburgerd als een stampot of friet met een kroket. Maar wanneer mag een Bolognese saus zich nou √©cht Bolognese noemen? In ga het je vertellen. En natuurlijk deel¬†ik een meer dan lekker spaghetti Bolognese recept met je.iDe Spaghetti Bolognese die in Nederland het vaakst wordt gegeten is het recept dat het meest lijkt op het recept dat de eerste Italiaanse emigranten in New York introduceerden aan het eind van de 19e¬†eeuw. Dit recept is een pastasaus wat uit niet veel meer bestaat dan tomaten en gehakt, gegoten over spaghetti. In New York kreeg dit al snel de naam spaghetti Bolognese.Spaghetti Bolognese zal je in Italie niet op de kaart zien staanSpaghetti Bolognese is dus echt van Italiaanse afkomst, maar de roots van dit recept liggen in New York. In Itali√ę zul je deze pastasaus dan ook niet snel op de kaart tegenkomen. Hoe noemen ze de saus in Itali√ę dan? Nou, bijv. Ragu alla Bolognese of Tagliatelle al Ragu. Deze pastasaus verschilt wel wat met de saus die wij Hollanders maken: de knoflook ontbreekt net zoals de hele bakken champignons en voorgesneden groentepakketten uit de koeling van de supermarkt. Ook is het bij de Ragu alla Bolognese belangrijk dat deze een paar uur op het vuur staat, om goed op smaak te komen en in te koken tot een smaakvolle vleessaus. O ja, deze Bolognese saus wordt niet geserveerd met spaghetti, maar met tagliatelle. Doordat deze pastasoort breder is kan de saus beter hechten aan de pasta. …  Lees verder »

Top