Recepten van landleven

Een stevig pannetje aardappelen …  Lees verder »

Hier komt geen meel aan te pas, dus ook heerlijk als toetje. …  Lees verder »

Dit is heerlijk om te eten, maar ook leuk om cadeau te geven. …  Lees verder »

1 HARDGEKOOKT EN FIJNGESNEDEN EI - 1 STENGEL VAN LENTE-UI - 3-4 THEELEPELS HALVANAISE - 2 PLAKJES BACON - 1 MESPUNTJE MOSTERD - ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK - 2 SNEDEN WIT OF BRUIN BOERENBROOD. …  Lees verder »

60 G LICHT GEZOUTEN BOTER - 80 G STILTON KAAS - 1 EETLEPEL WITTE PORT 40 G GEBROKEN WALNOTEN - VERS GEKNIPTE BIESLOOK - MESPUNTJE CAYENNEPEPER. …  Lees verder »

Heerlijk wildgerecht Bron: KNJV …  Lees verder »

Heerlijk nagerecht met frisse appels …  Lees verder »

Heerlijk met plakken warme appel …  Lees verder »

250 G ZUURKOOL - 50 G BLOKJES MAGER GEROOKT SPEK - 30 G BOTER - 1 GESNIPPERDE UI - 1 UITGEPERST TEENTJE KNOFLOOK - 1/2 THEELEPEL KARWEIZAAD - 30 G BLOEM - 1 L BOUILLON - 1 ROOKWORST - 1/8 L ZURE ROOM - ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK. …  Lees verder »

Een variatie op voor ons heeeerlijke zuurkool …  Lees verder »

Van de paardebloem, de voorjaarsbloeier bij uitstek, kan een verrassend lekkere siroop worden gemaakt. Met bronwater verdund smaakt die naar de lente, fris en bloemig. …  Lees verder »

Vijfschaft is een traditioneel gerecht uit de provincie Utrecht. Het werd bij voorkeur gegeten als het boerenwerk tijdens een vorstperiode stil lag. …  Lees verder »

250 G BOTER - 500 G SUIKER - 3 EIEREN - 500 G BLOEM - 1/2 L WATER 1/2 L MELK - ANIJS - KANEEL - SCHEUT BRANDEWIJN.  …  Lees verder »

Appels uit de hemel en aardappelen uit de aarde zijn de hoofdbestanddelen van de stamppot, die in Oost-Nederland "hemmel en eerde" wordt genoemd. Elders wordt ook wel de naam "hete bliksem" gebruikt. Uit Noord-Holland is een varieteit van het gerecht bekend waarin de appels zijn vervangen door peren. …  Lees verder »

2 KG KLAPSPEREN - PIJPJE KANEEL - MESPUNTJE GEMALEN KRUIDNAGEL - 1/4 L RODE WIJN - 600 G SUIKER.  …  Lees verder »

Ouderwets recept van speculaas …  Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies