Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van ger1958

Heerlijke Hartige Boerenkool Taart. Een variant op mijn recept boerenkool Zacht, Zoet, Romig en Pittig. Thuis, zet je gewoon deze stamppot in een pan op tafel en is het opscheppen en genieten van een Oer-Hollandse maaltijd. Echter soms wil je iets speciaals doen en samen met je visite genieten van dezelfde lekkere stamppot in een wat mooiere presentatie ! Hoe dan ook, deze boerenkool is altijd lekker !! …  Lees verder »

Kipfilet schotel à la Deon ! Ooh la la, wat is dit lekker !! Helaas is Deon Karsten niet meer in ons midden en door een onbekende reden was ook dit recept niet meer te zien op Smulweb. Echter dit recept is veel te lekker om niet meer online te staan en daarom heb ik deze topper ter nagedachtenis van Deon weer op smulweb geplaatst. Soms moet je doen, durven en genieten en mag het gewoon een keertje heel erg lekker zijn. Dit recept heeft natuurlijk zijn naam gekregen. Rust zacht Deon, chefkok met zijn eigen art. …  Lees verder »

Echt een heerlijke koolhydraatarme lasagne ( < 15 gram ) waarbij je de Lasagne vellen niet zult missen. Lekker gezond eten en eerder afvallen dan aankomen !! …  Lees verder »

Gewoon een makkelijk, snel en lekker ovenschaal gerecht. Geen idee van wie we dit recept ooit hebben gekregen het was een oud ( hand ) geschreven recept. Ook een prima recept om een dag van tevoren te maken om de volgende dag in de oven te verwarmen. …  Lees verder »

Een hele lekkere smaakvolle knoflook / kruidenboter met een Italiaansaccent. Ideaal om een vlees of vis gerecht wat extra smaak mee te geven of gewoon super lekker op een stukje brood naar keuze. …  Lees verder »

Wow !! dit is een bijgerecht van een complete Oosterse maaltijd !! Als vooraf serveerde ik de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet daarna de het Stoofpotje-met-liefde met de Nasi-goreng-die-je-speciaal-maakt tezamen met deze heerlijke gesmoorde spercieboontjes. Heerlijk !!  Soepje vooraf en dan zelf gekruide nasi, samen met stoofvlees met Kokos en Kerrie gesmoorde specieboontjes en met Kroepoek en Atjar Tampoer. ( zie foto ) Smulgroet, Gerrie …  Lees verder »

Een heerlijke, zomerse, feestelijke, kleurrijke, snelle en ook gezonde maaltijd. Het ziet er niet alleen heel erg lekker uit, zo smaakt het ook !! Maak zelf een keuze voor vlees of vis  ( biefstuk, kipfilet, varkenshaasje, gamba's ) of kies voor vlees noch vis en neem tōfu of doe gewoon "niks" en ook dan eet super lekker en zelfs vegetarisch. !! Dit is jouw recept, doe er mee wat je lekker vindt !! …  Lees verder »

Beide schrijfwijzen, vind ik prima !! Mij gaat het om een lekkere pancake die eigentijds en gezond is en niet kan mislukken. Vaak wordt er gezegd van, doe maar geen moeite en bak maar een panne(n)koek, alsof dat zo simpel is !! Ja, ik weet, je kunt zo een kant en klare mix kopen inclusief ongewenste E nummers en andere ongewenste toevoegingen. Ik kan best wel een beetje koken en bakken echter de perfecte pancake was me ondanks dat, tot heden nog niet gelukt !! Kreeg wel steeds goed advies, pan, eerst goed heet laten worden en boter en olie verdelen over de pan !! Echter vooral de samenstelling van het beslag maken de pancake. Door zowel olijfolie als honing toe te voegen aan het beslag, krijg je een mooie natuurlijke pancake die zich graag laat bakken. Maak zelf een keuze voor de soort bloem en toevoegingen van extra gezonde vezels die je wilt gebruiken. Gebruik voor het beslag olijfolie ( extra vierge ) en bewust voor het bakken Arachideolie omdat deze olie een veel hogere temperatuur aan kan. Dit recept is van deze tijd en maakt de spelling van het woord panne(n)koek totaal onbelangrijk. Mijn voorspelling is, dat op deze wijze, inderdaad iedereen simpel een lekkere gezonde pancake kan bakken zonder moeite !! …  Lees verder »

Witlof met ham en kaas is een heerlijk bijgerecht om op tafel te zetten. Je kunt het echter ook heel goed serveren als een hartige Italiaanse Quiche als hoofdgerecht tesamen met een verse rucola salade met mozzarella en roma tomaatjes. Met als dressing dan olijfolie ( extra vierge ), balsamico en beetje honing, mmmmmmmm Je eet dan, slechts 33 gram vlees per persoon en je geniet voor 100 % van alle heerlijke smaken..... en ook eerlijk ..... wij eten het bijna met ons beide op.  Bloos !! ...... tis echt zo lekker !! ... en mocht er toch nog wat van over blijven ook de volgende dag koud of even in de magnitron een heerlijke lunch !! …  Lees verder »

Heerlijk voorgerecht voor een mooi feestelijk begin !! Rolletjes van rosbief gevuld met veldsla en een romige pesto mengsel die je serveerd met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Mmmmmmmmmm, Zo lekker kan simpel zijn !! …  Lees verder »

Een heerlijk broodje opgebouwd uit laagjes waardoor het de naam lasagne broodje kreeg. …  Lees verder »

Door de jaren heen heb ik veel sparerib recepten en de verschillende bereidingswijzen ervan geprobeerd. Volgens velen zijn de alle lekkerste spareribs, ca. 2,5 uur rustig op een BBQ gegaard, op de juiste temperatuur en diverse keren in die tijd ingesmeerd met een lekkere marinade. Echter ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal niet zoveel geduld heb en dat het me ook al verschillende keren is overkomen dat ze meer zwart dan bruin van de BBQ afkwamen en / of nog niet gaar waren. Dit recept is echt de oplossing voor waanzinnige lekkere spareribs die gewoon niet kunnen mislukken. De bereidingstijd van ruim 1,5 uur lijkt misschien erg lang echter tijdens het " wellen " kun je gewoon andere dingen gaan doen. Bij deze spareribs mag je kluiven echter zoenen is al voldoende om het vlees van het bot af te krijgen. De ingrediënten zijn aangegeven per kilo spareribs, wil je meer dan de verhoudingen aanpassen. Dit is echt een recept van "Leren en proberen, proeven en combineren " . Het voelt nog niet als een eigen recept omdat ik gebruik hebt gemaakt van andere recepten en bereidingswijzen van o.a. topchefs en recepten op internet. Door mijn eigen ervaringen en er een persoonlijke draai aan te geven kwam dit recept tot stand en mijn vrouw en ik stonden beide versteld van deze unieke smaak en bereidingswijze. Elke keer weer als ik een recept probeerde , zei ze !! Ger, ze zijn lekker, echter toen ik dit recept creëerde zei ze, deze spareribs zijn om te zoenen zo waanzinnig lekker. Tja, een naam voor een recept is dan snel gevonden !!  En ...... ook de kok kreeg een dikke zoen !! Speciale dank aan mijn lieve kookvriendin Parel62 en haar gezin, die proefkonijntjes wilde zijn en voor het verzorgen van de mooie foto's bij dit recept. …  Lees verder »

Echt een heerlijke salade bomvol met smaken !! Persoonlijk had ik nog nooit gehoord van Manchego (of Queso Manchego) dat komt uit de Spaanse historische regio La Mancha die ook bekend is door zijn windmolens, die de fictieve Don Quichot de La Mancha ooit bestormde.   De kaas soort Manchego is gemaakt van de melk van het schapenras, Manchego en heeft zowel een pikante als zoute smaak, die na 60 dagen tot 2 jaar rijping wordt geconsumeerd. Zowel de Manchego als de Chorizo kon ik zonder problemen kopen bij de supermarkt. Proef het vakantiegevoel gewoon thuis met deze Spaanse aardappelsalade en serveer er een fruitige witte wijn bij uit de regio La Mancha.      Je hoef er niet geweest te zijn om de sfeer en smaken te proeven !!! …  Lees verder »

Vegetarisch recept, die ook een carnivoor verrukkelijk vindt !! Gebruik bij dit recept de jonge Zwitserse Gruyère kaas, deze is een beetje zoet, romig en heeft een zoute, nootachtige bijsmaak. Indien je deze kaas niet kunt vinden in de supermarkt, dan zijn de Beaufort een prima vervanger. …  Lees verder »

Dit is echt verrassend lekker !! Het idee om stamppot Zuurkool te combineren met Babi Ketjap las in een reactie van Purrie bij het recept " de favoriete Babi Ketjap " van Petra. ( Beide dames bedankt !! ) Het lijkt misschien een beetje raar die Hollandse stamppot samen met die Indische babi ketjap. Mare, geloof me het is echt heel erguhhhhh lekker !! Dat zoet en zuur gaan prima samen, alsof de oude V.O.C. mentaliteit weer herleeft. De zuurkool heb ik wat minder zuur gemaakt en de babi ketjap iets minder zoet zodat de smaken mooi in balans zijn. …  Lees verder »

Deze Bali Ikan is een heerlijk visgerecht die speciaal en "anders" is door o.a. de witte boontjes, de lekkere spekjes en een verrukkelijke saus. De basis van dit recept vond ik in diverse recepten op internet. Toen ik bezig was om dit recept te bereiden, vroeg ik me af welke groenten zal ik erbij serveren ? Hoe kan ik witvis naast lekker ook hartig maken ?  Heb er dus een eigen draai aangegeven met als resultaat een lekkere pittige saus incl. groenten en een extra bite. Met " witvis " bedoel ik kabeljauw, koolvis, schol, tong en zoetwatervissen zoals pangasius, panga, nijlbaars, etc. …  Lees verder »

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958 …  Lees verder »

Dit recept heeft naast zoet, zout, zuur en bitter ook de vijfde basissmaak Umami wat van oorsprong een Japans woord is en betekent 'heerlijkheid' of 'hartig'. ''' http://nl.wikipedia.org/wiki/Umami''' Wij konden de eerste keer gewoon niet wachten om het te proeven en nog voordat ik er een foto van had gemaakt waren de bordjes al leeg !! Gelukkig de tweede keer wel een foto gemaakt van de zalm geserveerd met gewokte spinazie en gebakken aardappels. Door deze marinade krijg je een soort glazuur over de zalm waardoor ze sappig blijven en zeer smaakvol zijn. …  Lees verder »

Toen ik voor de paasdagen de varkenshaas-vol-verrassingen van Deon aan het voorbereiden was, had ik nog wat gehakt vulling overgehouden. Mijn vrouw maakte er een gehaktstaaf van zodat we al direct even konden proeven of de vulling de juiste smaken had. Samen proeven en we keken elkaar aan en zeiden WOW wat een lekkere sappige gehaktstaaf ! Zo gaan we de volgende keer ook onze gehaktballen of gehaktstaaf of burger maken. Het verrassende is dat het " droge " van het paneermeel of beschuit is vervangen door het sappige van olijven, zongedroogde tomaatjes, ui en mozzarella. Natuurlijk heb ik dit aan Deon verteld en zijn antwoordt was, "zet jij het maar op smulweb, jij bent de uitvinder ", hihihi Deon super bedankt !! …  Lees verder »

Top