Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van dagmar1980

Dit is een heerlijke klassieker die veel mensen lekker vinden: een perfect in roomboter gebakken stukje biefstuk of ossenhaas, op een lekkere dot fluwelen knolselderijpuree met daarbij een volle romige rodewijnsaus met port. Het hoogtepunt van het kerstdiner : ) Ik vond het zo lekker, dat ik het bord heb afgelikt : ) Echt een topcombinatie. Ik miste niet eens de aardappeltjes, maar die kun je er natuurlijk ook bij serveren.  Wil je graag weten hoe je dit geweldig hoofdgerecht maakt, lees dan verder voor het recept met handige tips. Een klein hoofdgerecht, ideaal in een menu met meerdere gangen. …  Lees verder »

Voor deze combinatie van pasta, truffel, spekjes en mascarpone mag je me 's nachts wakker maken. Als je geen truffels gebruikt, kun je je ook beperken tot truffelolie. En als je graag verse zwarte truffel wilt gebruiken dan kun je dat het beste nu doen, want het is truffelseizoen! : ) Ook een heel lekker recept voor de feestdagen? …  Lees verder »

Met dit recept heb ik meegedaan aan de rolladewedstrijd voor het feestnummer van het magazine Smult. Deze kalkoenrollade is gevuld met kastanjechampignons en truffels en wordt geserveerd met een heerlijke romige paddestoelensaus. Voordat de rollade in de oven wordt geschoven wordt hij omwikkeld met laagjes spek zodat de kalkoen tijdens het braden heerlijk mals en sappig blijft. De rollade is gegarneerd met bladerdeeg sterren die feestelijk staan en makkelijk zijn te maken. Lekker voor kerst? …  Lees verder »

Het Sinterklaas snoepgoed ligt al maanden in de winkel en ik weet niet hoe het bij jou eraan toe gaat, maar wij hebben al wat peper- en kruidnoten achter de kiezen. Het lekkerste vind ik de zachte grof gesneden pepernoten die naar anijs smaken. Het leek me leuk om zelf eens pepernoten en  taai-taai poppetjes te maken. In de Galeria Kaufhof (een soort Bijenkorf) in Düsseldorf heb ik laatst bovendien een enige koekjesvorm gekocht in de vorm van een taai-taai mannetje die ik meteen heb kunnen gebruiken hiervoor. Voor de pepernoten heb ik kleine koekjesvormen in de vorm van een hartje en bloemetje gebruikt. Dat is weer eens wat anders dacht ik. En in de kast had ik nog wat decoreerstiften liggen. Dit is het resultaat. Je hebt nodig: …  Lees verder »

Hou jij ook zo van aardbeien en chocolade? En van dadels? Dan is dit echt iets voor jou. Deze lekkere smoothie vormt een heerlijk ontbijtje of tussendoortje en is met  behulp van een blender klaar in een handomdraai. Zonder toegevoegde suikers. …  Lees verder »

Een echt herfstig stoofpotje met een intense smaak door het donker bier en de pruimen die erin zitten. Stevige kost waarmee de gemiddelde man (maar ook zeker vrouw!) zijn hart zal ophalen. Echt zo'n gerecht waardoor je je ontspant en geniet van je maaltijd. Het maken van een stoofpotje kost altijd wat tijd omdat het vlees een paar uurtjes zachtjes moet sudderen om lekker mals te worden. Maar o, wat is dat toch de moeite waard : ) En terwijl dit stoofpotje lekker staat te sudderen in de oven, ga jij fijn wat anders doen. Ideaal.  …  Lees verder »

Wat gaat er nou boven een spiegelei waarvan de onderkant licht krokant is en de dooier nog heerlijk romig en vloeibaar? Sinds ik een een paar tips heb gekregen hoe ik het perfecte eitje bak, heb ik dit receptje al vaak gemaakt. Een easy comfort gerechtje, lekker als lunch of snelle avondmaaltijd. Ik deel het graag met jullie! …  Lees verder »

Spaans doordat je de traditionele spekjes vervangt door chorizo, olé! Completo in slechts 15 minutos! …  Lees verder »

Er gaat niets boven een warme verse afgebakken appelflap, mmm! …  Lees verder »

Nu we langzaam maar zeker richting herfst gaan ben ik  recepten aan het uitproberen met een herfstig tintje. Door dat te doen merk ik dat ik best wel zin krijg in dit jaargetijde. Ok, de regen zal ik echt wel kunnen missen. Maar tegelijkertijd met het begin van de herfst en de verkleurende boomblaadjes krijg ik de neiging me wat meer in huis terug te trekken met een fijn dekentje op de bank met wat kaarsjes aan. Het leven binnenshuis krijgt weer een wat  belangrijker plek in het dagelijks leven en wat is daarbij fijner dan bijpassende comfort food gerechten? Deze wortelsoep past hier perfect bij. Super om te eten na een mooie (bos)wandeling. Dit is een makkelijke en smaakvolle vegetarische soep waarvan de smaken perfect bij elkaar passen. Deze soep heb je binnen 30 minuutjes klaar. Doordat je de wortels en de ui karamaliseert smaakt deze soep lekker zoet, maar door de gember, kerrie en koriander tegelijkertijd kruidig.. Een heerlijk herfstsoepje. Voor een exotische toets zou je in plaats van de kookroom light, kokosmelk kunnen toevoegen. …  Lees verder »

Ben je dol op bastognekoekjes? Houd je van de romige smaak van panna cotta? Gek op caramel?Dan is dit echt een toetje voor jou!Panna cotta is een heerlijk toetje dat bestaat uit net niet aan de kook gebrachte slagroom, in dit geval verrijkt met vanillestokjes voor een heerlijke vanillesmaak. Met dit recept ben ik al een aantal weken bezig. Het idee was eerst om een soort panna cotta taart met een bastognekoekjesbodem te maken. Helaas werd de bodem zacht na poging 1 en besloot ik de de bodem de volgende keer met een laagje chocolade af te smeren. Hoewel dit op zich werkte, had de panna cotta het idee om op avontuur te gaan in m'n koelkast en zat de panna cotta overal, behalve in de vorm. Je ziet, ook hier gaat heus weleens iets anders dan de bedoeling is : ) Tip: gebruik geen springvorm voor panna cotta! Toen had ik er even genoeg van en heb ik het ultieme bastognekoekjes toetje visioen 2 weekjes laten liggen. Toen kwam ik op het idee om het allemaal net even anders te doen. Ik besloot  bastognecrumble te maken. En zelfgemaakte karamelpoedersuiker. Dat laatste idee kreeg ik door de film'Chef' die momenteel in de bioscoop draait. …  Lees verder »

Dit is één van m'n favoriete manieren om een snelle maar o zo lekkere pasta op tafel te toveren. Na een hoop verschillende recepten uitgeprobeerd en gecombineerd te hebben, is dit mijn meest favoriete variant. Als je van afwisselen houdt kun je de traditionele spekjes vervangen door bijvoorbeeld chorizo, vegetarische spekjes of gerookte zalm snippers. Hoe je ook varieert, dit lekker & eenvoudig recept staat binnen een kwartiertje op tafel. …  Lees verder »

Op dit moment eet ik wat minder koolhydraten om wat gewicht kwijt te raken. Gelukkig hoef je als foodie om die reden niet op een houtje te bijten. Met wat experimenteren en creativiteit kwam ik op het idee om een lasagna te maken met aubergine in plaats van lasagnabladen. En het smaakte heerlijk! Ik heb de aubergines goudbruin gegrild en toen daarmee de lasagna samengesteld met tomatensaus, gehakt, mozzarella, crème fraîche en Parmezaanse kaas. Grote kans dat ik voortaan moeilijk kan kiezen uit de traditionele lasagna bolognese en deze heerlijke variant! Wat ik ook nog graag wil vermelden is dat ik mij stukken fitter voel sinds ik minder koolhydraten eet. Daar kom ik in een apart artikel nog een keer op terug. Maar nu terug naar hoe je deze heerlijke lasagna maakt! …  Lees verder »

Deze guilty pleasure pizza heeft een bodem van bladerdeeg, een topping van cherrytomaatjes, kaas & zelfgemaakte pesto van halfgedroogde tomaten. Niet light, maar o zo lekker! Deze machtige pizza kun je zowel warm als koud eten, en vormt een prima hoofdgerecht. Je zou de pizza ook als borrelhapje of als onderdeel van een buffet kunnen serveren. Misschien wil je wel geen gewone pizza meer als je deze hebt geproefd! Je eet je vingers er bij op... …  Lees verder »

Afgelopen week aten we deze sweet chili bereid door m'n schoonvader Leo. Leo is een fervent muziekliefhebber, en dan met name van de wat zeg maar - steviger- muziek. Dit gerecht past echt bij hem: stevige mannenkost maar met een vriendelijke touch. Vandaar de naam van dit recept: Hard rock sweet chili. Zoet dankzij de bijzondere combinatie van een klassieke chili met gehakt, ui en paprika met ananas. Lekker comfort food voor deze herfstachtige en frisse augustusmaand, en eenvoudig om te maken. …  Lees verder »

Maak eens 'pasta' van groente! Lekker gezond en supereenvoudig! In dit recept heb ik courgette met behulp van een keukenmachine julienne gesneden, deze kort gekookt en er vervolgens een heerlijke zelfgemaakte groene pesto aan toegevoegd. Een lekker stukje zalm erbij, en binnen een kwartiertje kun je dit gerecht al fijn oppeuzelen. Ideaal voor na een werkdag. Uiteraard is dit ook  een lekker recept met echte pasta. In de pesto kun je allerlei ingrediënten verwerken, denk bijvoorbeeld eens aan rucola of spinazie. Of halfgedroogde tomaatjes op olie, en je kan ook eens andere nootjes dan (alleen) geroosterde pijnboompitten verwerken in jouw unieke pesto!  …  Lees verder »

In de zomer is het altijd lekker en fijn om snel een lichte hoofdmaaltijd te kunnen bereiden. Salades zijn daar uitermate geschikt voor. Natuurlijk is deze salade ook heel lekker om tijdens andere seizoenen te eten. Een all-time favourite! …  Lees verder »

Kersenclafoutis is voor de Fransen wat appeltaart voor Nederlanders is; een heerlijke klassieker en een traditioneel Frans nagerecht. Het is een soort luchtig gebak met een heerlijke amandelsmaak en je kunt hem maken met allerlei zomerfruit. Deze versie is met perzik en aardbei gemaakt, maar met abrikoos, pruim, banaan, blauwe bessen, frambozen, appel of kersen kan natuurlijk ook.  Met room, champignons, spekjes en kaas zou je ook een hartige variant kunnen maken. Omdat het beslag vrij dun is (lijkt op pannenkoekbeslag), wordt dit recept in een schaal en niet in een springvorm gebakken.  Het is ook nog eens een heel makkelijk recept. Gebaseerd op een recept van Gordon R. …  Lees verder »

Deze lamsburgers draai je makkelijk en snel in elkaar met behulp van een keukenmachine. Verse spinazie kun je bijvoorbeeld bakken, maar ook rauw verwerken in een salade. Bij dit gerecht wordt er een Griekse salade van gemaakt met een eenvoudige te maken lekkere dressing. Samen met  wat (Turks) brood en wat lekkere bijpassende dipsausjes een lekker en compleet diner. …  Lees verder »

Top