Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van buonaforchetta

Nutella is heerlijk, vind ik. Natuurlijk makkelijk om een potje te kopen, maar zelf maken lijkt me ook erg leuk. Het enige echte recept ligt natuurlijk zwaarbewaakt in de kluis van Ferrero, maar op Italiaanse kookblogs staan diverse recepten waarmee je behoorlijk in de buurt komt. Dit recept van La Cuochina Sopraffina leek mij de beste en makkelijkste. …  Lees verder »

Een verrukkelijke viscurry van het godeneiland Bali. Ik raakte verslingerd aan dit gerecht bij restaurant The Sand in Sanur; op mijn laatste vakantiedag kreeg ik het recept van de chefkok. En thuis smaakt het net zo heerlijk als in tropisch Bali! Voor dit gerecht moet je eerst even een `boemboe`maken. Klinkt als veel werk, maar het is zo gebeurd. Dus hup naar de toko voor verse kruiden en naar de visboer voor verse vis. En dan vanavond is het alsof er een Balinees engeltje op je tong..... …  Lees verder »

Deze saus `hoort" bij de Mississippi Mud Cake ( http://www.smulweb.nl/recepten/1409433/Mississippi-mud-cake )maar is ongetwijfeld ook heel lekker bij veel andere soorten taart en cake …  Lees verder »

Makkelijk en heerlijk onverantwoord. Dat mag toch af en toe?! Nog lekkerder als je het serveert met espresso-bourbon caramel saus: http://www.smulweb.nl/recepten/1409435/Espressobourbon-caramel-saus …  Lees verder »

Veel sneller klaar dan tiramisu en net zo lekker. Pandoro (`gouden brood`) is een heerlijk, hoog, cake-achtige Italiaans gebak met een goudgele kleur. Buren en vrienden geven elkaar een pandoro of panettone kado voor kerst/nieuwjaar. Onze Italiaanse vrienden weten dus soms niet meer hoe ze al dat gebak moeten opkrijgen. Bij ons in Nederland komen de pandoro`s niet je keuken invliegen maar het is de moeite waard om er eentje te kopen, zeker om dit heerlijke snelle nagerecht te kunnen maken …  Lees verder »

Koop je wel eens van die roze suiker in de supermarkt om taarten, cakes etc mee te decoreren? Maak het voortaan zelf: goedkoop en snel. …  Lees verder »

Een heerlijk en makkelijk Siciliaans gerecht. Er gaan gezouten kappertjes in; dus geen kappertjes op azijn gebruiken! Je kunt dit als `primo` (voorgerecht) eten en als secondo bijvoorbeeld gegrillde zwaardvis. Als je er een hoofdgerecht van wilt maken, dan maak je gewoon wat meer en serveer je er een lekkere salade bij. …  Lees verder »

Heerlijke, romige soep, zacht van structuur en toch met pit! Het recept voor deze soep heb ik ooit eens in mijn kookschrift overgeschreven. Geen idee meer van wie het is. Inmiddels heb ik wat kleine eigen toevoeginkjes/aanpassingen gepleegd. …  Lees verder »

Dit is mijn favoriefe groentegerecht biji het Aziatische restaurant in de buurt. Ik maakte het vaak zelf (met gember, knoflook en vissaus). Nu vond ik dit recept op Www.aziatische-ingredienten.nl en zo is het ook heel lekker. Ik doe er soms ook nog een scheutje vissaus of oestersaus door. Ook ponzusaus ipv soja & citroen schijnt mogelijk te zijn maar dat heb ik nog niet geprobeerd. …  Lees verder »

Snijbiet is heerlijk! Ik hoop op een goede oogst dit jaar. Met dit snijbietrecept uit de krant kijk ik likkebaardend mijn plantjes de grond uit. Deze snijbiettaart kan dienen als hoofdgerecht of als bijgeredht. In het originele recept van Monty Don gaat `double cream` (in NL is de dubbele room van The Devon Cream Company verkrijgbaar bij o.a. Jumbo). Alma Huisken heeft het recept aangepast voor NL en gebruikt dikke kwark en creme fraiche (kookboek `Met Mest en Vork`). …  Lees verder »

Een kom van deze romige yoghurtsaus doet het goed met pide (Turks brood) als starter of bijgerecht. Gebruik dikke Turkse yoghurt om deze saua te maken. Varieren is makkelijk met deze saus als basis. …  Lees verder »

2 middelgrote courgettes, gewassen en geraspt 5-6 eetlepes extra vergine olijfolie 2 eetlepels bloem 4 walnoten, fijngehakt 1/2 kop romige dikke yoghurt (ja ja, die Turkse met 10% vet) 1-2 teentjes knoflook, fijngewreven met wat zout Zout & peper Garnering: Extra vergine olijfolie 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken Dille (vers), fijngehakt …  Lees verder »

Een dikke, fris/pittige koude saus van fijngehakte tomaten, pepers, lente-uitjes en nog wat meer. Een heerlijke begeleider van gegrild vlees zoals köfte en kebab. Ook heerlijk bij gegrilde courgettes en aubergines, op een broodje of gewoon `zo` als meze. …  Lees verder »

Een heerlijke pittige pesto die tegelijkertijd `zacht` is doordat er tomaat in zit. Zonder pijnboompitten! Wij eten deze pesto graag bij ravioli met kaasvulling. Op het allerlaatst laten we nog wat extra stukjes tomaat en buffelmozzarella meewarmen. …  Lees verder »

Dit recept vond ik op www.kooklux.nl. Lievelingshapje van zoonlief bij de Japanner, dus dit gaan we thuis ook vaak maken! …  Lees verder »

Primavera.... ! De lente in Italie begint pas echt als er weer tuinbonen bij de marktstalletjes te koop zijn. 1 mei is een traditionele dag voor een `scampagnata` oftewel uitje naar het platteland of de heuvels. In de picknickmanden ontbreken dan niet de `fave` en pecorino dolce (jonge schapenkaas), brood en rode wijn. Ieder dopt dan zijn eigen boontjes en eet die rauw met de pecorino en soms ook pancetta of guanciale (mager spek). Jonge kleine tuinbonen (zo vers mogelijk) verdienen de voorkeur. Deze hoeven niet perse dubbelgedopt te worden. Ik doe dat zelf meestal wel als ik deze salade maak omdat ik de velletjes snel taai vind (bonen doppen, dan zeer kort blancheren en direct met ruim koud water afspoelen; je kunt de boontjes nu zo uit hun velletje wippen).Het iets bittere smaakje van de bonen verdwijnt dan wel. Het is een keuze! In deze salade worden de boontjes gemarineerd met de kaas, extra vergine olijfolie, citroensap en wat zout en peper. Simpel en heerlijk …  Lees verder »

Gele rijst waarin kruiden zijn meegekookt. Wordt in Indonesie gegeten bij feestelijke gelegenheden. …  Lees verder »

Een simpele smakelijke salade, en snel klaar! Knoflookflintertjes, rode uienringetjes, een scheutje blanke balsamico-azijn en een scheutje goede olijfolie zijn het geheime wapen. Met wat kipreepjes geef je deze salade een zoet-hartige touch en de bite contrasteert mooi met die van de sperziebonen. Ook (of juist!) bij een simpel gerecht als dit maakt de kwaliteit van je ingredienten het verschil. …  Lees verder »

Dit is de ingemaakte gember die je bij de sushi krijgt. Het originele recept geeft deze hoeveelheden. Ik ga dit binnenkort maken maar een pond gemberwortel lijkt me dan wel genoeg. Als het net zo lekker wordt als ik hoop dan ga ik meer maken! …  Lees verder »

Top