Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van Marloes1993

Een heerlijk recept uit 'Eivissa Food', het nieuwe boek van Kim Lenders en Famke en Floor van Praag. Dit kijk- en kookboek geeft je de beste adressen en lekkerste recepten van Ibiza.  Heb jij ook een liefde voor Ibiza? Lees dan hier snel de book review: http://www.smulweb.nl/blog/Marloes1993/14246/eivissa-food   …  Lees verder »

Deze kerstmuffins zijn té schattig! Kleine rendiertjes, een vrolijke (en lekkere) versiering voor op de kersttafel. …  Lees verder »

Zoete pancakes met blauwe bessen. Dit recept komt uit hét nieuwe zwangerschapskookboek van Tamara Weide: Een broodje uit de oven. Lees hier ook mijn boekrecensie en andere recepten uit dit boek:  http://www.smulweb.nl/artikelen/198344/Zwangerschapskookboek-een-broodje-in-de-oven …  Lees verder »

Een kruidige braadkip met aioli.  Dit recept komt uit hét nieuwe zwangerschapskookboek van Tamara Weide: Een broodje uit de oven. Lees hier ook mijn boekrecensie en andere recepten uit dit boek:  http://www.smulweb.nl/artikelen/198344/Zwangerschapskookboek-een-broodje-in-de-oven …  Lees verder »

Een heerlijke aardappelsalade met augurk.  Dit recept komt uit hét nieuwe zwangerschapskookboek van Tamara Weide: Een broodje uit de oven. Lees hier ook mijn boekrecensie en andere recepten uit dit boek:  http://www.smulweb.nl/artikelen/198344/Zwangerschapskookboek-een-broodje-in-de-oven …  Lees verder »

Dit is een klassieke Engelse kerstcake die ruim van te voren wordt gebakken, waardoor de smaken goed intrekken. Hoe beter de kwaliteit van het gedroogde fruit is, hoe voller en zoeter de taart zal smaken. De taart wordt gedecoreerd met marsepein en Royal Icing. Een recept uit Heel Holland Bakt Feest! Lees hier meer recepten en een book review http://www.smulweb.nl/artikelen/198340/Recepten-en-book-review-van-heel-holland-bakt-feest …  Lees verder »

Deze herfsttaart komt uit Heel Holland Bakt Feest! Het nieuwste kookboek van de tv-hit. 'Door pompoenpuree doet deze taart éxtra herfstig aan. Pompoenpuree in blik is niet overal goed verkrijgbaar. Maak de puree eenvoudig zelf door een kleine pompoen in stukken te snijden en (met schil) gaar te koken. Verwijder de schil (dat gaat nu heel makkelijk) en pureer het vruchtvlees.' Aldus Janny van der Heijden en Linda Collister.  Lees hier nog meer recepten en een book review van Heel Holland Bakt Feest! http://www.smulweb.nl/artikelen/198340/Recepten-en-book-review-van-heel-holland-bakt-feest …  Lees verder »

Deze valentijnstaart komt uit 'Heel Holland Bakt Feest'. Een verrassing om te krijgen, met een verborgen marsepein-hart! 'Geen enkele Valentijn zal weerstand kunnen bieden aan deze champagnetaart met een verborgen hart. Het vergt enige inspanning, maar de beloning zal groot zijn!'', aldus Janny van der Heijden.  Lees hier de book review en andere recepten uit Heel Holland Bakt Feest! http://www.smulweb.nl/artikelen/198340/Recepten-en-book-review-van-heel-holland-bakt-feest   …  Lees verder »

Dit is de lekkerste aardbeientiramisu die ik ooit heb geproefd. Een recept van Rutger van den Broek, de winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Dit recept komt uit zijn nieuwste boek: Rutger Bakt Feestelijk.  Rutger: 'Gebruik voor de gemarineerde aardbeien een goede stroperige balsamicoazijn, dat haalt de aardbeiensmaak extra naar boven.' Lees hier ook de boekrecensie van Rutger Bakt Feestelijk! http://www.smulweb.nl/artikelen/198330/Kennismaking-en-recepten-rugter-bakt-feestelijk € …  Lees verder »

Deze citroentaart is de favoriet van Rutger van den Broek, de winnaar van de eerste editie van 'Heel Holland Bakt'.  Rutger: 'In dit recept wordt de taartbodem los gebakken zodat hij lekker knapperig blijft. De vulling van deze taart is romig en wordt afgestopt met knapperige stukken meringue.'  Lees hier ook de boekrecensie van Rutger Bakt Feestelijk! http://www.smulweb.nl/artikelen/198330/Kennismaking-en-recepten-rugter-bakt-feestelijk € …  Lees verder »

Deze kerststol is leuk en dankbaar om te maken, de hele familie heeft er plezier van! Het is een recept uit 'Rutger Bakt Feestelijk', het nieuwste bakboek van Rutger van Veen. Hij is de winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Ruth: 'Er gaat niks boven een uitgebreide kerstbrunch met de hele familie. Een kerststol mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Rijk gevuld met vruchten, noten, specerijen en amandelspijs, en zo groot dat hij nog maar net op de bakplaat past.' Lees hier ook de boekrecensie van Rutger Bakt Feestelijk! http://www.smulweb.nl/artikelen/198330/Kennismaking-en-recepten-rugter-bakt-feestelijk   …  Lees verder »

Een snelle traktatie maak je met deze 'push up/pop up cakes'. Tegenwoordig kun je handige vormpjes kopen, waar je de lekkerste traktaties in maakt. De kids zullen ervan smullen! Ook leuk om te weten: de vormpjes kunnen hergebruikt worden, zo heb je een extra bijzondere traktatie voor tijdens Sint Maarten bijvoorbeeld! Eindeloos variëren mag... …  Lees verder »

Deze traktatie zal zeker in smaak vallen tijdens Sint Maarten of Halloween! En het leuke is dat je ze heel eenvoudig zelf kunt maken.  …  Lees verder »

Deze traktatie is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond! De bananen-spookjes en mandarijn-pompoentjes zullen in de smaak vallen bij de kids. Erg leuk en origineel om uit te delen tijdens bijvoorbeeld Sint Maarten of Halloween! …  Lees verder »

Jamie Oliver geeft je zijn verzameling lekkerste en leukste gerechten in zijn nieuwe book 'Comfort Food'. Dit is er één van!  Jamie: 'Deze prachtige taart is gewoon gruwelijk lekker - maak hem en je weet het. Laagjes luchtige cake met een zalige mix van banaan en ananas, krokant pecanstrooisel en een lik weergaloze cream cheese-icing met limoen - kan het beter? Voor feestelijke gelegenheden, om je geliefde te verwennen of voor momenten dat je gewoon behoefte hebt aan lekkere taart; deze hummingbirdtaart, die zijn naam dankt aan de wereldberoemde Hummingbird Bakery uit Londen, is altijd raak.' Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus …  Lees verder »

Deze superschnitzel komt uit 'Comfort Food', de nieuwste titel van Jamie Oliver.  Jamie: 'Het concept van de schnitzel, oftewel een gepaneerd, gebakken lapje vlees, is al heel oud en het is eigenlijk heel logisch dat vlees er op deze manier altijd mooi uitziet en heerlijk mals wordt. Je kunt er elk soort vlees voor gebruiken, en in combinatie met een beetje zuur, wat aardappelsalade en bramenjam heb je echt een overheerlijk maal. De schnitzels worden het allerlekkerst als je ze een voor een bakt.' Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus. Lees hier ook de boekrecensie en nog meer recepten uit Comfort Food!  http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review …  Lees verder »

Dit recept komt uit Comfort Food van Jamie Oliver.  Jamie: 'Bijna iedereen houdt van een goede lasagne, maar dit is wel een heel bijzondere versie, al zeg ik het zelf. De verschillende fases, zoals het maken van de pasta, het roosteren van de eend en het plukken van het vlees voor de ragout, zijn allemaal even leuk en gemakkelijk. Dit gerecht gaat gegarandeerd dierbare herinneringen opleveren.' Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus Lees hier ook de book review en meer recepten uit dit boek! http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review …  Lees verder »

Dit recept komt uit 'Het Grote Wildplukboek' van Edwin Florès. Het is een recept van de chefkok van De Librije: Jonnie Boer.  Lees ook de book review hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/198319/Het-grote-wildplukboek …  Lees verder »

Je hebt rozenbottels in allerlei maten en vormen. Sommige rozen bloeien heel lang door, soms wel tot in januari. Iedere roos heeft weer zijn eigen, specifieke bottel en je kunt van alle rozenbottels lekkere jam maken. Jonnie Boer, chefkok van De Librije, gebruikt meestal de bottels van de rimpelroos of de hondsroos, volop te vinden in de herfst. Pluk meteen ook wat rozenblaadjes mee! Lekker voor door de jam! Dit recept komt uit Het Grote Wildplukboek van Edwin Florès, lees ook de book review hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/198319/Het-grote-wildplukboek …  Lees verder »

Deze petit fours spotte ik in de finale van Heel Holland Bakt. Heel leuk om zelf te maken en als verrassing weg te geven, maar natuurlijk ook heerlijk om zelf op te eten. Bakken maar! …  Lees verder »

Top