Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Recepten van Delarosa

Malse kipfilets gaargesudderd in een iets pikante basilicumsaus, zomerse smaken op je bord  als het buiten koud en guur is. Eenvoudig te maken en oh zo lekker. Wat wil je nog meer?   …  Lees verder »

Nu nog niet (alhoewel), maar als het straks weer herfst - of nog erger, winter - wordt is dit een  bijzonder smakelijke ovenschotel waar je je weer lekker warm door voelt. Gestoofde andijvie met oa knoflook en peper, gerookte kipfilet en afgedekt met aardappelschijfjes. Een pittige kaassaus met jalapenoschijfjes erover die het allemaal samenbindt en het knapperige korstje geeft.. Al honger? …  Lees verder »

Dit recept heb ik al een tijdje liggen, maar om de een of andere wazige reden nog niet geplaatst. Dus dan maar nu, niks op tv en only the lonely thuis.. Glas goeie whiskey erbij, komt goed he 😉 Het is weer net een tikkie anders dan anders, komt uit de vingers van ons Jiri dus tis wat pittig. …  Lees verder »

De macaroni zoals ik hem thuis vroeger kreeg of bij opa en oma. €Dat was toch echt wel de allerlekkerste, je rook het al als je achterom kwam, yum yum yum! €Geen pakjes, zakjes of kruiden, gewoon dit was het en dat was heel erg lekker! …  Lees verder »

Eenvoudige maar erg smakelijke ovenschotel die natuurlijk ook nog eens erg gezond is! De aardappelschijfjes voorkoken in bv groente- of kippenbouillon is altijd lekkerder dan in water.... …  Lees verder »

Het is weer tijd aan het worden voor stevige kost, lekker! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je daar niet iets specialers van kunt kunt maken.. Zoals deze zuurkoolkroketjes, op basis van zuurkoolstamp met stukjes hartige rookworst. Een lekkere Hollandse hachee, pittige runderstoof of gestoofd konijn/wild erbij en je Smult hoor! …  Lees verder »

Ik kwam dit tegen op het internet, bij KookJij om precies te zijn. Nog niet geproefd zelf, maar ga het zeker een keer proberen, ziet er niet slecht uit... En een dagje geen vlees of vis kan helemaal geen kwaad toch? De foto erbij is ook van Marijke Geurts, de inzendster van het recept. …  Lees verder »

Gezond, lekker en een lust voor het oog.  Van het ECHTE originele recept zijn sommige fruitsoorten hier (vooralsnog) niet verkrijgbaar. Die in deze salade zitten wel, ga maar eens langs bij je groenteboer of bij de toko. Lychees uit blik zijn al ontpit, als je ze vers pakt is dat nog wel een kleverig karweitje 😉 …  Lees verder »

Bij deze lasagne (of lasagna, wie het weet mag het zeggen) geen gedoe, maar lekker puur. Tomaten, uien, knoflook, (room)kaas en basilicum. That's it, tutti...  Moet je eens kijken, ruiken en proeven wat een heerlijke schotel je uit de oven tovert! Oventijd hangt af wat voor lasagnevellen neemt, wij hadden de verse van de Appie. …  Lees verder »

De tijd is er weer voor, hier een heerlijk recept voor gestoofde zuurkoolschotel. Ook wie er niet zo van houdt zal hier zeker wel van Smullen... Hou je niet zo van ananas, dit is ook lekker met stukjes mango in plaats daarvan... …  Lees verder »

Yep, de herfst heeft zijn/haar intrede gedaan, dus de grote soeppannen kunnen definitief weer vooraan in de keukenkastjes gezet worden. Net als de stoofpannen en ovenschalen. €Gebruik je soeppan eens voor deze toch wel pittige soep, maar niet zo heftig dat het overheerst. €Gewoon net lekker dat tinteltje na, je bent weer als herboren en lang warm na een bord of kom! …  Lees verder »

Je herkent het vast wel.. Eten gehaald bij je Chinees en dat was uiteraard veeel te veel. Dat hebben wij ook regelmatig, ooit verwarmen we het de 2e dag en vaker belandt het in de Kliko. En das natuurlijk eigenlijk best wel zonde toch? Van de week door tijdgebrek een bak mihoen gehaald met tjap tjoy. En jawel... same old story.. De dag erna hebben we de mihoen verwerkt in een eiergerecht, een soort van foe yong hai. En dat smaakte zo goed dat ik besloot het hier neer te zetten, misschien heb je er iets aan..   …  Lees verder »

Het recept voor het heerlijke appeltaartje van de V&D, lekker uit je eigen keuken! Voor het amandelmeel en de banketbakkersroom kun je terecht bij de (warme) bakker of bij een noten- en zuidvruchtenzaak. Of een delicatessenzaak, ook altijd prijs! Banketbakkersroom kun je zelf ook maken natuurlijk, ff googelen daarvoor.   …  Lees verder »

Gisteren naar de bank om te pinnen, maar helaas, pinpas beschadigd en kon dus niet pinnen. €Niet erg, als je naar binnen kunt maar ja, na 16.00u dus gesloten..  €Dus maar de vriezer, koelkast en kelder geraadpleegd want een mens moet toch eten niet waar? €En dit kwam er uiteindelijk uit voort, en het smaakte nog bijzonder goed ook! €Dus moraal van het verhaal: zorg dat je altijd iets op voorraad hebt liggen in geval van nood …  Lees verder »

Yum yum yum! Dat was onze reactie na t eten van deze schotel. Deegrolletjes gevuld met een pikante smeuïge gehaktvulling, gegaard in pittige tomatensaus. De verse cannelloni heb ik - gemak dient de mens - gekocht bij de Italiaan bij ons beneden, vulling en saus komen wel uit eigen pan.  De bekende cannelloni uit de supermarkt hebben langer nodig in de oven. Maar da's logisch, slurp 😉 Ps: de tomaten uit blik heb ik van de Appie met kruiden er al in, die is prima! …  Lees verder »

Superlekkere pittige maaltijdsoep die perfect is voor een stormachtige herfstavond! …  Lees verder »

Deze keer alleen eens groenten, zonder vlees/vis of kip. Moet ook een keer kunnen toch? €Wat niet wil zeggen dat het niet lekker kan zijn, integendeel! Yum, Smullie Smullie!! …  Lees verder »

Top