1. Home
  2. Recepten
  3. Community

Community recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pulled Pork Indo style

Pulled pork om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

Indo pulled pork Ik ben sinds enige tijd lid van €The Slowcookers' Facebookgroep, een groep waar héél veel inspiratie wordt gedeeld voor gerechten uit de slowcooker. Nu moet ik bekennen dat ik geen flauw idee had dat de slowcooker community al zo groot was in Nederland. In ieder geval was er een recept dat continu omhoog kwam in die groep en dat is de Indo Pulled Pork van Simone. Simone is net als ik dol op pulled pork en het idee voor deze Indonesische variant bedacht ze naar aanleiding van een lekker gerecht bij haar favoriete toko. Ik vond het wel een beetje spannend om af te stappen van mijn vaste pulled pork recept en sinds ik pulled pork van de BBQ heb gegeten wil ik eigenlijk niets anders meer, maar toch besloot ik het recept een keer na te maken. Want als je er zóveel over leest moet het haast wel lekker zijn. En dat was het gelukkig ook (al blijf ik toch meer fan van de barbecue-variant)! In haar recept gebruikt Simone ketoembar, gemalen koriander, maar het zal je niet verbazen dat ik dit heb weggelaten. Het recept is hier en daar een klein beetje aangepast maar het origineel kun je uiteraard nog vinden op Simone haar site. Wat heb je nodig? (3 €" 4 personen) o 750 gram €" 1 kilo procureur o 3 teentjes knoflook o 2 cm verse gember o 2 uien o 1 rode peper o scheutje azijn o 150 milliliter ketjap manis o 150 milliliter water o 1 theelepel sambal oelek o 2 kruidnagels o 1 hele steranijs o 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder o 1 theelepel rietsuiker o 1 blokje groentebouillon o peper en zout 1. Hak de ui, knoflook, rode peper en gember fijn. 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hier de uien, knoflook, rode peper, gember, 5 kruidenpoeder, sambal en suiker in aan. 3. Voeg het vlees toe, kruid deze met peper en zout en bak het vlees rondom bruin. 4. Leg vervolgens het vlees samen met het ui-mengsel in de slowcooker. 5. Voeg een scheutje azijn, de ketjap en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en leg de kruidnagels en steranijs bovenop het vlees. 6. Doe de deksel op de slowcooker en laat het vlees 8 uur op stand Low garen. 7. Pluk het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar en leg het nog heel even terug in de slowcooker zodat het alle smaken extra kan opnemen.

Bereidingswijze

Over 3 uur op 120 graden daarna nog 1 uur op 170 graden.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ontbijt mug cake

Recept heb ik via The BodieBoost Community | Sharon Faber

INGREDIENTEN

1 banaan, 1 ei, 3 eetlepels havermout, 3 eetlepels cacao, 2 theelepels kanaal, 3 theelepels kokosrasp, scheutje melk, eventueel beetje honing

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2014
  •  
  •  0-10 min.

Avocado, Aardbeien, Spinazie Salade + "Poppy Seed" Dressing

Avocado, Aardbeien, Spinazie Salade + "Poppy Seed" Dressing Ook in de tropen is het voorjaar. Al verbinden we daar meestal andere dingen aan dan in de Lage Landen. Dingen zelf groeien is om verschillende redenen niet altijd even gemakkelijk hier. Er is een begin gemaakt met de eerste "community garden" (aquaponics) op het eiland zodat men in de toekomst niet alleen afhankelijk is van wat wordt ingevoerd. Wat mij betreft een prima initiatief want ik mag graag zelf iets eetbaars groeien. Dit recept komt daar dan ook vandaan. Met aardbeien die naar aardbeien smaken! Niet ver van mijn huis is er al een conventionele kwekerij (zie mijn fotoalbum) Blauw maanzaad, "poppy seeds" kopen kan in de Lage Landen niet overal, hoorde ik van Petra ivm met een ander recept. Dus misschien moet je even zoeken. In mijn woonplaats staat het gewoon tussen de andere potjes met kruiden en specerijen in het schap. Door de kaas weg te laten wordt dit een recept geschikt voor een vegan dieet.

INGREDIENTEN

Salade, 150 -175 gram verse baby spinazie, 350 gram aardbeien schoongemaakt, 1-2 avocados, 6 eetlepels geschaafde amandelen, kleine rode ui in dunne ringen, hoeveelheid naar smaak, (100 gram blauwe kaas of Gorgonzola), , Dressing, 100 -125 ml avocado olie of een andere olie, 3 eetlepels appelazijn of limoensap, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel blauw maanzaad - poppy seeds, snufje droge mosterdpoeder, ( Himalaya zout = roze ), vers gemalen peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2014
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste community recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top