Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over kiekendiefje  Stuur een bericht

Welkom op de Flevo-pagina van annabee en lia_b_k.

Flevoland is voor het grootste deel nog geen vijftig jaar oud.
Zuidelijk Flevoland viel pas droog in 1968, Oostelijk Flevoland in 1957 en de Noordoostpolder in 1942.

Al eerder werd begonnen met het werkkamp (of werkeiland).

Op de oude eilanden Urk en Schokland na heeft de provincie dus nog nauwelijks een culinaire traditie kunnen opbouwen. Ook de bewoners zijn nieuw: afkomstig uit alle delen van Nederland brachten zij een verscheidenheid aan smaakvoorkeuren en eetgewoonten mee. Ten slotte heeft de vruchtbare bodem van het nieuwe land zelf ook nog een vinger in de pap. Flevoland is onze allernieuwste landbouwprovincie, waar op de oude zeebodem druk wordt geexperimenteerd met nieuwe graansoorten, (wild) fruit, zuivelproducten en zelfs wijn. Al deze invloeden maken eten in Flevoland heel spannend: de culinaire geschiedenis van de Flevokeuken wordt nu gemaakt!
*
Omdat de IJsselstreek onlosmakelijk verbonden is met Flevoland en het IJsselmeer (de Zuiderzee), besteden we daar ook aandacht aan op deze pagina.

De zeven Hanzesteden

Over kiekendiefje  Stuur een bericht
Bekijk alle meldingen van kiekendiefje
Bekijk alle recepten van kiekendiefje
Bekijk alle recensies van kiekendiefje
Bekijk alle artikelen van kiekendiefje
Favoriete pagina's (0)

kiekendiefje volgt nog geen andere Smulwebbers.

Vrienden op Smulweb (36)
Bekijk alle vrienden van kiekendiefje
Top