Cinquantenaire
Ik heb bijna mijn hele leven in Brussel gewoond ; een buitenlander tussen de buitenlanders. Hier heb ik dan ook het bourgondische leven leren kennen. Lekker uitgebreid eten, met veel variatie en zonder een speciale reden. Gewoon lekker ontspannen en genieten ! Ben trouwens gek op mijn dochters. Na 7 heerlijke jaren te Veldhoven zijn we eind januari 2006 naar Engeland verhuisd, wat erg goed bevalt. En ja, ook hier kan je lekker eten. Louth is een eye opener ! Koken, Zeilen, Hockey en nog veel meer...
Ik wens al mijn vrienden en volgers op Smulweb hele gezellige en smaakvolle Kerstdagen en een super 2015. Ik wi hiermee ook iedereen bedanken voor de lekkere recepten, leuke meldingen, het favoriet…
Lees verder
Susan Boers (susan56) heeft mij gevraagd de haar bekende smulwebbers in te lichten. Susan schreef dit: "Hallo allemaal. Ik lig weer in het ziekenhuis. De uitslagen zijn fout. Ik heb…
Lees verder
De pitta bijna zoals deze het lekekrste is. In NL noemen ze een broodje pitta een Broodje Shoarma, maar vaak/meestal (altijd?) is deze te kompleet. Mijn favoriete pitta wordt in Brussel gemaakt. Simpel; Broodje, vlees, witte kool en knoflooksaus. Geen tomaten, sla, paprika of wat dan ook. Ik krijg ze nu heel goed. De uitdaging was de witte kool. Maar ik kan 'm heel lekker krijgen, nu. … Lees verder »
Een heerlijk en gezond recept, gemakkelijk te bereiden en kan enkele dagen later nog grgeten worden. 507 cals. - 18.8 vet - 6.7 verzadigde stoffen - 6.9 g suiker - 2 g zout … Lees verder »
Een overheelijke maaltijd, die gemakkelijk klaar te maken is. 356 cals. - 14.8 vet - 2.9 verzadigd vet 11.9 suiker - 2.7 zout. Uit eten gaan hoeft niet meer. Net zelf klaargemaakt. 20-30 min bereiding, met 1 uur wachttijd, voor de smaak. ik maakte wat andes werg lekkers in de tussentijd (volgt binnenkort). Pepper is Paprika, in het Engels (om misverstanden te voorkomen) … Lees verder »
De lekekrste Pita's komen, voor mij, uit Brussel. Geen gekkigheid zoals sla en tomaten. Gewoon, broodje, vlees, kool en witte saus (niet zo'n mayo-achtige substantie). Woon nu in de UK en kom af en toe in NL, maar deze lekkere Pita's ben ik nog nergens anders tegengekomen. Dus ben ik wat gaan experimenteren. Ik denk nu een lekker resultaat te hebben. Helemaal zelf bereid, geen pakjes. Ik liet het vlees even in de kruiden staan, voordat ik begon. … Lees verder »
Een heerlike, romige soep. … Lees verder »
Ik kook dus regelmatig met wat er in de kast staat, maar probeer de laatste tijd ook de caloriën laag te houden. Omdat we vaak pas eten rond 19u wil ik de bereidingstijd ook kort houden, als dat mogelijkis. Ik koos voor spaghetti met zelfgemaakte saus. Bij deze het recept voor de saus. … Lees verder »
Wij besloten iets aan de lijn te moeten doen, zonder overmatige inspanning en lekker te blijven eten. Van iedere maaltijd kunnen blijven genieten. Erg lekker in veelzijding van smaak. Verveelt niet en smaakt altijd. Vult trouwens goed, terwijl het heel gezond is. … Lees verder »
Pulled Pork, een echt lekker Engels recept. Kan gebruikt worden als hoofdgerecht, maar is ook lekker voor een tussendoortje of snack.
Altijd lekker, eigenlijk.
Voorbereiding 20-30 minuten, maar daarna ± 7½ uur in de oven. … Lees verder »
Met het voiornemen dit jaar af te vallen heb ik dit van de week (voor het eerst) gemaakt. Verbazend hoe lekker en 'compleet'; veelzijdig van smaak. Ook prettig voor het ook en de neus. … Lees verder »
1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker.
2. Doe wat in de pan en dek de bodem.
3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x).
4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet.
5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is.
6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen.
7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen.
8. Erg belangrijk;smakelijk ! … Lees verder »
1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker.
2. Doe wat in de pan en dek de bodem.
3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x).
4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet.
5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is.
6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen.
7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen.
8. Erg belangrijk;smakelijk ! … Lees verder »
1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker.
2. Doe wat in de pan en dek de bodem.
3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x).
4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet.
5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is.
6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen.
7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen.
8. Erg belangrijk;smakelijk ! … Lees verder »
1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker.
2. Doe wat in de pan en dek de bodem.
3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x).
4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet.
5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is.
6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen.
7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen.
8. Erg belangrijk;smakelijk ! … Lees verder »
1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker.
2. Doe wat in de pan en dek de bodem.
3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x).
4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet.
5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is.
6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen.
7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen.
8. Erg belangrijk;smakelijk ! … Lees verder »
1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker.
2. Doe wat in de pan en dek de bodem.
3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x).
4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet.
5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is.
6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen.
7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen.
8. Erg belangrijk;smakelijk ! … Lees verder »
1. Meng de eieren met de suiker, de soja-saus, de Mirin, het zout en de suiker.
2. Doe wat in de pan en dek de bodem.
3. Bak een paar minuten (moet niet helemaal gestoldzijn) en vouw de omelet dubbel (evt. 2x).
4. Doe nu wat nieuw ei-mix in de pan, naast de gevouwen omelet.
5. Herhaal dit totdat het eimengsel op is.
6. Rol strak op in een sushi-matje, indien niet direct gegeten. Leg de rol op een schaal, zodat het ei sneller kan afkolen.
7. Snij in schijven, vooraleer op te dienen.
8. Erg belangrijk;smakelijk ! … Lees verder »
Ik weet niet goed of het nu italiaans is, of niet...ik heb `m net zelf samengesteld (Nederlands dan ?) Ik wilde een Pie maken met kip, want ik had geen gehakt meer. Het liep alleen anders. Kip dus. En ik had nog wat rijst en 2 paprika`s. Ik had ook nog Pepeproni in de koelkast en een halve ui, dus besloot ik maar voor de italiaanse versie van de engelse pie te gaan. Het werd een kleurrijke maaltijd en vol van smaak. Een voudig te bereiden, bijna alles wat ik gebruikte had ik nog staan/liggen (standaard ingredienten, in mijn keuken). … Lees verder »
Heerlijke hartig koeken, met stukjes chocolade. … Lees verder »
Een topper ! Heel eenvoudig klaar te maken en o zo lekker. Kan op de camping, op de boot of gewoon thuis. Verras jezelf ! … Lees verder »
Het ideal recept voor de echte engelse Jacket Potatoes. De afwerking, het serveren kan/mag met eigen fantasie gebeuren. De kooktijd kan verkort worden mbv de magnetron. Niet van mezelf, eerlijk is eerlijk, maak kijk naar de clip en herhaal het geziene. … Lees verder »
28-05-2011 | Ik woon `om de hoek` en wij komen er minimal maandelijks.
19-07-2009 | Dit hotel/restaurant/pub is half 2008 opgezet (was een pub die niet liep) en wordt sindsdien druk bezocht door menigeen. Wij gaan er af en toe eten,…
18-07-2009 | Een echte engelse pub/restaurant, waar je overheerlijk kan eten. Iedeerr w/e zit het volmet mensen die er komen voor de `Sunday Luch/Carvery`.…
08-02-2009 | Wij hadden horen spreken over deze zaak, die in `07 overgenomen was. Hij was goed en zou nu ook weer de moeite zijn...
Een avond gepland dus om er…