Over Fressnapf  Stuur een bericht

Ik ben Alex, 50 jaar. Ik heb ruim een decennia in de beroepsvisserij gewerkt als kok-matroos-wachtsman en heb een koksopleiding gehad op de MHS vroeger evenals scheepvaart. Ik heb ook wel gewerkt in restaurantkeukens en instellingskeukens, maar dat was lang niet zo leuk als vroeger op zee vanwege de regelzucht van de overheid. Op zee, in mijn eigen kombuis, had ik mijn eigen regels. Ik voer bij een rederij van de Texelse vissersvloot, maar die bestaat niet meer. In 2002 helemaal weggesaneerd door de regelzucht van een stelletje nitwits uit Brussel. Wij hebben ruim 11 jaar op Texel gewoond. Ik doe nu iets heel anders, nu even niet vanwege de ziektewet want in mei 2012 hebben ze een toch wel heftige ziekte vastgesteld die behandeld is en nog wordt behandeld. Uiteraard houden wij elke dag van lekker eten. Ik kook altijd wel verantwoord en gevarieerd, maar vooral lekker! Verder ben ik Whisky, Port- en wijnliefhebber. Wij hebben thuis dan ook een aardig gevulde drankenafdeling. Hobby`s reizen, uit eten gaan, culifestivals bezoeken, koken, de hond en wat ICT. Je mag mij volgen op twitter. Ik heb daar vele goede restaurants, goede chefkoks (enkele met sterren), heel Texel en alles wat vist, vaart, verhandelt, veel vroegere collega`s en een boel schippers tot in Canada aan toe. Met enkele klets ik elke dag. De satelliet doet ons dan een hoop genoegen. Vroeger hadden we dat allemaal niet. Ik houd de visserij nog elke dag bij en krijg de vakbladen nog, zo blijf je op de hoogte. Allemaal veel Smul- en eetplezier!

Over Fressnapf  Stuur een bericht
Brug kleine trawler

installatie om de netten mee te bedienen

De brug

van een kleine trawler, ziet er toch leuk uit?

Boreas Heeze

2 Michelin sterren en 19/20 Gault Millau

Boreas

Sonja de maître en haar bar

Boreas

luxe amuses, o.a. kaviaar van zee egel

Boreas

Pickles

Boreas

voorgerecht quenelle van noordzeekrab met st. jacobsmosselen

Boreas

hoofdgerecht kalfslende en kalfswang met gerookte ganzenlever

Boreas

1e tussengerecht noordzeetong

Boreas

pre- dessert

Boreas

Dessert

Boreas

sonja en haar kaaswagen

Boreas

koffie met luxe friandises

Boreas

hennesy xo (45 jaar oude cognac op hout gerijpt)

Boreas

fraai terras

Soigné Bussum

Eén michelinster, 14/20 Gault Millau

Oesters in Het Arsenaal (Paul Fagel) Naarden

13/20 Gault Millau 1/2 dozijn Gillardau

De Kromme Watergang

Edwin & Dame Vinke twee michelinsterren 18/20 gault millau

Librije Zwolle Johnnie Boer

Drie michelin sterren 20/20 gault millau. De absolute top

De Leest Vaassen

J.J. Boerma twee michelinsterren 19/20 gault millau

Bij Jef - Texel

één Michelinster 16/20 gault millau

Bij Jef

Den Hoorn - Texel

Bij Jef - Texel

Jef Schuur en zijn vrouw Nadine Möglig

Ciel Bleu - Amsterdam

dineren op grote hoogte, michelin 2 sterren, gault millau 17/20

Ciel Bleu

Chef′s table - Onno Kokmeijer

Op volle zee

juni 2010

Op volle zee

juni 2010

Op volle zee

juni 2010

Bekijk alle meldingen van Fressnapf
Bekijk alle recepten van Fressnapf
Bekijk alle recensies van Fressnapf
Bekijk alle artikelen van Fressnapf
Favoriete pagina's (19)
Vrienden op Smulweb (104)
Bekijk alle vrienden van Fressnapf
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies