Over Fressnapf  Stuur een bericht

Ik ben Alex, 50+ en loop hier al wat jaartjes mee. Koken en recepten maken vind ik nog steeds erg leuk want alles draait tenslotte om smaak. Ik vind namelijk dat iedereen, jong, oud, het recht heeft om lekker te mogen smullen en daarom deel ik wat ik maak. Onze mede-smullers kunnen er dan ook van genieten. Alles wat lekker- en technisch goed is staat onder categorie weggeschreven in mijn kookboeken. Elke week probeer ik weer wat anders te bedenken, maar valt soms niet mee. Daarnaast werk ik met de seizoenen mee en let erop welke verse (seizoen)producten er die week te koop zijn. Het mooiste seizoen, culinair gezien, vind ik de herfst en wel omdat er dan een enorme diversiteit aan mooie producten te krijgen zijn. Denk aan paddenstoelen, najaarsgroente, vers fruit, noten, wild en mooie vette zeevis. Ik heb vroeger decennia lang gevaren in de beroepsvisserij en verse vis staat hier elke week op het menu. Naast hoger en nautisch onderwijs heb ik ook de koksopleiding gedaan. Een andere grote hobby van mij is restaurantbezoek en dan veelal sterrenrestaurants. Nieuwe smaken ontdekken en wijn/spijs combinaties proeven. De Nederlandse gastronomie is zo slecht nog niet en niet meer alleen gebaseerd op de Franse keuken. Ik heb thuis ook nog een aardig gevulde ruimte met flessen wijn. De nieuwe Griekse, Bulgaarse, Kroatische en Portugese wijnen hebben mijn voorkeur naast de klassieke Franse en Duitse. Voorts kijk ik elke dag op televisie wel de kookprogramma’s. Ook daar doe je inspiratie op. Niet alleen de Nederlandse zenders, maar vooral de buitenlandse zenders. Voor lekkere recepten en warenkennis kijk je maar in mijn recepten, kookboeken of artikelen en kan je nemen wat je lekker lijkt of volgen want zet bijna elke week wel iets nieuws neer. Allemaal veel smulplezier en plop, groet Alex

Over Fressnapf  Stuur een bericht
Brug kleine trawler

installatie om de netten mee te bedienen

De brug

van een kleine trawler, ziet er toch leuk uit?

Boreas Heeze

2 Michelin sterren en 19/20 Gault Millau

Boreas

Sonja de matre en haar bar

Boreas

luxe amuses, o.a. kaviaar van zee egel

Boreas

Pickles

Boreas

voorgerecht quenelle van noordzeekrab met st. jacobsmosselen

Boreas

hoofdgerecht kalfslende en kalfswang met gerookte ganzenlever

Boreas

1e tussengerecht noordzeetong

Boreas

pre- dessert

Boreas

Dessert

Boreas

sonja en haar kaaswagen

Boreas

koffie met luxe friandises

Boreas

hennesy xo (45 jaar oude cognac op hout gerijpt)

Boreas

fraai terras

Soign Bussum

En michelinster, 14/20 Gault Millau

Oesters in Het Arsenaal (Paul Fagel) Naarden

13/20 Gault Millau 1/2 dozijn Gillardau

De Kromme Watergang

Edwin & Dame Vinke twee michelinsterren 18/20 gault millau

Librije Zwolle Johnnie Boer

Drie michelin sterren 20/20 gault millau. De absolute top

De Leest Vaassen

J.J. Boerma twee michelinsterren 19/20 gault millau

Bij Jef - Texel

n Michelinster 16/20 gault millau

Bij Jef

Den Hoorn - Texel

Bij Jef - Texel

Jef Schuur en zijn vrouw Nadine Mglig

Ciel Bleu - Amsterdam

dineren op grote hoogte, michelin 2 sterren, gault millau 17/20

Ciel Bleu

Chef′s table - Onno Kokmeijer

Op volle zee

juni 2010

Op volle zee

juni 2010

Op volle zee

juni 2010

Fressnapf heeft nog geen meldingen.

Bekijk alle recepten van Fressnapf
Bekijk alle recensies van Fressnapf
Bekijk alle artikelen van Fressnapf
Favoriete pagina's (6)
Vrienden op Smulweb (90)
Bekijk alle vrienden van Fressnapf
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies