Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over amuse  Stuur een bericht

Het is in dit geval niet "mijn" pagina, maar onze pagina. Wij zijn zeven kerels (rond de veertig jaar) die eenmaal per maand,onder de naam " AMUSE ", ons beste beentje voorzetten in kokkerellen. Ik stel ons even voor: Ivo Matser, Martin Zwetsloot, Tammo Meijer, Klaas van de Kemp, Ad Voorsluijs, Vijf jaar geleden is het heren kookgenootschap "AMUSE " geboren. Wij vonden het tijd worden om eens per maand onze smaken,kennis en stijlen te bundelen. Onze doelstellingen zijn : a) binnen een redelijk tijdsbestek een prima diner preparen wat er uitnodigend en fraai uitziet b) genieten van de daarbij behorende wijnen. c) heel belangrijk is plezier hebben met elkaar En dat is gelukt, natuurlijk met vallen en opstaan. Er zijn leden gekomen en gegaan maar de hechte kern is gebleven en uiteindelijk gegroeid tot vijf behoorlijk fanatieke kerels. Het concept van ons maandelijks ritueel is vast. Twee leden buigen zich (bij toerbeurt) over de receptuur,de ingredienten en heel belangrijk de wijnen; Deze personen worden "voorkokers" genoemd. Op de kookavond zelf bereiden de overige leden, volgens de receptuur van de voorkokers, het 3,4 of 5 gangen diner. Dit diner wordt door de "Amuse" leden vervolgens genoten en direkt geevalueerd. Deze evalutie is een wezenlijk onderdeel van ons samenzijn, we willen immers leren en groeien. Af en toe wordt een "gastkok" uitgenodigd. Als clubhuis maken we gebruik van "Mangerie de Notaris" op het Raadhuisplein in het centrum van Apeldoorn. Hier worden we maandelijks door de eigenaar Eduard Bodien Schlundt welkom geheten, in de keuken van zijn mangerie, met een goed glas wijn. Het is ideaal dat we als kookgenootschap de beschikking hebben over een onderkomen in de vorm van een restaurant. Eigenlijk mag je spreken van een luxe want ook de spoelkeuken is bemand.

Over amuse  Stuur een bericht
Bekijk alle meldingen van amuse
Bekijk alle recepten van amuse

amuse heeft nog geen restaurantrecensies.

amuse heeft nog geen artikelen geschreven.

Favoriete pagina's (0)

amuse volgt nog geen andere Smulwebbers.

Vrienden op Smulweb (0)

amuse heeft nog geen vrienden op Smulweb.

Top