Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over adwijgerde  Stuur een bericht

Mijn SMULWEB PASPOORT http://www.smulweb.nl/162079/top-5-restaurants/Ad-wijgerdes-parels-uit-brabant .
.
Ik ben sinds 2e helft 2008 meer geïnteresseerd in de top keukens. Ik heb inmiddels al aardig wat restaurants bezocht. De krenten uit de pap zijn inmiddels favoriet geworden. Deze favorieten blijf ik volgen en ik probeer er fijne nieuwe adressen bij te vinden. Favoriet wordt je wanneer ik minimaal twee restaurantbezoeken erg enthousiast ben.
.
De lunch is inmiddels mijn favoriete tijdstip om te eten, vaak is de prijsstelling beter en het is ook rustiger in het restaurant. Het beleven van nieuwe smaken en mooie wijn spijs combinaties zijn voor mij belangrijk. Ook de prijs blijft belangrijk waardoor ik inmiddels een soort van kopjesjager ben geworden. Ik wil het budget loslaten om zo af en toe de gerenommeerde zaken uit het top segment te kunnen bezoeken.
.
Ik wil vanaf nu met de waarderingscijfers stoppen op smulweb. De punten die er nog staan zijn op basis van mijn persoonlijke smaak. Ik heb geen opleiding genoten in deze branche en ben een pure hobbyist.
.
Ik ben een echte kaasliefhebber en heb mezelf hiermee al erg veel verwend, in restaurants zal ik zelf niet snel een kaasplank bestellen "rijpe!" roodbacterie heeft mijn voorkeur, mijn toppers: Epoisses, boeren Munster of gedrenkt in marc de Gewurztraminer en boeren Langres.
.
Mijn top 19 gegeten gerechten:.
1. De ganzenlever bereidingen (optima forma in 4 rondes) Lindehof sept.`10, begeleid door Trentham uit Australië Taminga 2006
2. Langoustine bereidingen, Boreas 4-`13 begeleid door Griekse Petra van het domein Kir Yianni 2011
3. Tarbot met specerijen Boreas DWTS december 2011 begeleid door Bussay Szürkebarát (pinot gris) 2008.
4. Bereidingen van eendenlever en langoustines Hofstede de Blaak 11-`12 begeleid door Puligny-Montrachet 2007 van het huis François Buisson.
5. De ganzenlever bereidingen (Terrine, gebakken en brûlée) Lindehof dec. `11, begeleid door Grüner Veltliner Auslese 2007 van Rabl.
6.Noordzeekrabsalade met appel en limoen, gegrilde Sint-Jacobsmossel, eendenlever Hofstede de Blaak april `12 begeleid door Riesling 2010 Dr. Burkling-Wolf.
7.Paling in `t groen, Het Gebaar 7-`12 begeleid door Spinifex "Lola"
8. gegaarde reuze Langoustine met een saus van groene appel en kerrie Lindehof 4-`13 begeleid door "Filo di Arianna" 2009 uit Tenuta Roveglia
9. Noordzeekrab, Boreas 9-`13 begeleid door een blend van het huis Mayer
10. Strand met met gemarineerde sint-jakobsmosselen Boreas 12-`10 begeleid door Portugese witte Adega de Pegões .
11. Bereidingen van eend (borst en stoof) Linnen 2009, begeleid door syrah Argentinië .
12. Kreeft gerecht met langoustine, Hofstee sept. 2011 begeleid door Hongaarse Olaszrizling 2009 van het huis Figula.
13. Sole Meunière Het Gebaar maart 2011 begeleid door Rueda van Javier Sanz.
14. Heek filet, miso, citrusfruit, en dennenolie, Prikkelz 8-2012 begeleid door flower and the bee uit de Ribeiro.
15. kalfszwezerik, kalfswang, ganzenlever begeleid door Mencia 2010 Viernes 6-2013 Hofstede de Blaak.
16. Kalfszwezerik en langoustines begeleid door rosé van Domaine de Haut Gleon verwenlunch 4-2010 Avant Garde.
17. Bereidingen van Anjou duif (borst, bout en stoofpot) Lindehof april `10 begeleid door Argentijnse Malbec van Salentein 2007.
18. Munsterkaas met luchtige aardappel, smeltende eendenlever, truffelvinaigrette en macadamia noten Hofstede april `12 begeleid door Angove 2010 uit Australië.
19. Tarbot, citroen risotto, IJselmeerpaling en basilicum Fred 11-`11 begeleid door TO 2009 Velich.
20. Zeeuwse platte oesters, peer, sint jakobsmossel en crème met limoen, Mijn Keuken 10-`12 begeleid door Soave.
.
Daar ik minder een dessert liefhebber ben hierbij nog een top 9 met memorabele desserts.
1. Mango, chocolade, kokosnootijs, Boreas dec. 2010, begeleid door Baumard Vert de l`Or.
2. Aardbei en trekdrop, ijs van tonkabonen. Wollerich juni 2010, begeleid door Miselle van Petit Manseng 2008 uit Gascogne.
3. Amandel, passievrucht, chocolade en ijs van ginger beer 2-`13 Librije`s zusje begeleid door moscatel Spanje.
4. Soleil Het gebaar 7-`12 begeleid door ariyanas-moscatel 2007
5. Bittere chocolade met karamel, hazelnoot en rozenbottel. Boreas 4-`13 begeleid door Moscatel do Douro reserve 2004 van het huis Portal
6. Chocolademousse, citrusschilletjes en pruimen. Wiesen jan. 2011 begeleid door PX sherry El Candado.
7. Zoetzure kwark, limoen, veenbessen, amarenekersen, SEC 12-`12 begeleid door Brachetto (Birbet) van het huis Michele Taliano.
8. Chocolademousse bolletjes en toefjes met citrusfruit, Het Gebaar maart 2011 begeleid door Chamber Rosewood Muscat uit Australië.
9. Gemarineerde abrikoos uit Spanje met een saus van gezouten karamel en ijs van lavendel, Wollerich juni 2011 begeleid door Petit Manseng van het huis Miselle.

Over adwijgerde  Stuur een bericht
nr.1 deel 1 Lindehof
nr.1 deel 2 Lindehof
nr.1 deel 3 Lindehof
nr.1 deel 4 Lindehof
nr.3 Boreas
nr.4 deel 1 Hofstede de Blaak
nr.4 deel 2 Hofstede de Blaak
nr.4 deel 3 Hofstede de Blaak
nr.5 deel 1 Lindehof
nr.5.deel 2 Lindehof
nr.5 deel 3 lindehof
nr.6 Hofstede de Blaak
nr.7 Het Gebaar
nr.10 Boreas
nr.12 De Hofstee
nr.13 het gebaar
nr14 Prikkelz
nr.16 Avant Garde
nr.16 Lindehof
nr.18 Hofstede de Blaak
nr.19 Fred
nr. 20 Mijn Keuken
nr.1 desserts Boreas
nr.2 desserts Wollerich
Nr.4 Het Gebaar
nr.7 desserts SEC
nr.8 desserts Het Gebaar
nr.9 desserts Wollerich
Bekijk alle recensies van adwijgerde
Bekijk alle artikelen van adwijgerde
Bekijk alle recepten van adwijgerde
Top