Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

..

..
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Lekkere krokante kaasbroodjes; wie lust die nou niet? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Pizza hoeft niet altijd plat te zijn, je kunt ze ook maken van bladerdeeg met een lekkere pizzavulling naar keuze er tussen. Op deze manier dus......... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Deze pastei is ontstaan door behoefte aan iets warms eten s` avonds, jij weet, de overgangs dagen in die voorjaar van winter na lente en dan krijgt je van deze "herfst stormachtige" dagen waarvan jij niet weten waar je zin in hebben. Mijn gevoel was duidelijk, het werd een rundvlees pastei. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Lekkere luxe quiche met heel veel smaken en vrij snel te maken en op tafel te zetten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik gebruik eigenlijk nooit kant en klare pakjes sauzen etc. door mijn eten. Werkt liever vanuit basis ingrediënten om tot iets lekkers te komen en beschouwd dit ook de kunst van koken. Maar in deze recept wijk ik even van deze regel af. Deze recept is geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse keuken, waar ze veel pakjes soep en kant en klare gemengde specerijen gebruiken.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

600 g rundergehakt 1 ui, fijn 1 e bloem 1 t gedroogde oregano 1/4 t nootmuskaat 2 t Worcestersaus 300 ml water 1 runderbouillon blokje peper zout bladerdeeg (iets doorgetoerde korst) eigeel vermengd met koffiemelk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijk borrelhapje waar je blijft van pakken! (Ingrediënten voor 18 hapjes) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Binnen een half uur op tafel en met ham, mosterd en kaas in combinatie, kan het alleen maar lekker smaken, toch? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Deze zomerse kippenpastei is om te smullen en echt één van mijn top kip pasteien. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Ja, dan komt je zoon thuis te eten op een Zondag avond en breng hij wortels met karakter mee uit de moestuinen van Poptaslot En wat maakt jij dan van deze lekkere wortelen die zoet zijn en rijk in smaak. Jij maakt dan een "maak de koelkast, diepvries en voorraadkast leeg gehakt groentepastei". Heel lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

“Uiteraard heeft de redactie van Smulweb weer eens wat nieuws en wel de kookboekenmaker zoals Fleur het noemde. Meta noemde het hun paradepaardje en ik kreeg weer het verzoek om het te testen. Uiteraard zeg ik dan ja tegen de dames van de redactie en ik heb het getest. Het is een aardig klusje, maar wel heel leuk om te doen. Ik ben maar direct gaan schrijven voordat ik weer belangrijke dingen vergeet. Hieronder kun je een klein beetje lezen wat het is en hoe het werkt, maar, indien je er ooit gebruik van wilt maken, vooral waar je op moet letten want het is monnikenwerk”  …  Lees verder »

Een saucijzenbroodje met vegetarisch gehakt -> een vegetarisch saucijzenbroodje. Het idee is eigenlijk hetzelfde als een vlees saucijzenbroodje maar dan met vegetarisch gehakt. Gerechtjes als deze heeft mijn vriendin het liefst zo simpel mogelijk, mocht je zelf toch net wat meer bijzonder willen maken is dit gerecht makkelijk uit te breiden door 1 of 2 extra ingrediënten toe te voegen, dit kan bijvoorbeeld ui of champignon zijn of een groente, maar net wat je lekker vindt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

4 kippenpoten - 200 gram chorizo - 2 teentjes knoflook - 1 rode paprika - 4 eetl olijfolie - 2 eetl gezeefde bloem - 1 eetl paprikapoeder - 3 eetl tomatenpuree - scheutje rode wijn - halve liter kippenbouillon - 4 gepelde tomaten (gaar) - 100 gr zwarte olijven - zout en peper -2 uien. …  Lees verder »

Top