Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

-->

EEN VERZAMELPLAATS VOOR BIJGERECHTJES, GESERVEERD IN KLEINE SCHAALTJES OM DE MAALTIJD NOG LEKKERDER EN VOORAL GEZELLIGER TE MAKEN, ZOALS: KRUIDENBOTERS (DIP)SAUZEN TAPENADE & PESTO CHUTNEY GELEI & JAM SAMBAL MOSTERD ZIJN ER NOG MEER ?
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Dit heerlijke recept las ik in het boek Rue Tatin van Susan Loomis. Tijdens onze vakantie in Frankrijk konden we volop vijgen plukken en heb ik heel wat potten jam gemaakt. Deze dikke, klodderige jam is echt overheerlijk. Echt mijn lekkerste recept van vijgenjam! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Twee hele knoflookbollen lijkt heel veel, maar als ze eenmaal geroosterd zijn wordt de smaak zoet en zacht. Voor een laag calorieën versie neem je Halvanaise en Magere yoghurt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Geen rode pesto in huis voor mijn Italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone-en-pesto maar wel de ingrediënten. Deze pesto is echt veel lekkerder dan de gekochte. Gewoon eens proberen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekkere gemarineerde (geiten)kaas met kruiden en gedroogde tomaatjes. Je kunt natuurlijk ook jong belegen kaas gebruiken. De smaak wordt dan iets anders, maar ook heel lekker. Laat de kaas wel een paar uurtjes intrekken. Lekker op een toastje of stokbrood of gewoon lekker wegprikken! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een koude hartige taart die je maakt zonder oven. Ook wel eens lekker. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar in kleine puntjes als buffetgerecht of borrelhapje ook heel erg lekker. Hou wel rekening met een minimale wachttijd van 2 uur. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik gebruik zelden kant-en-klaar gerechten maar heel soms is het wel gemakkelijk. Zeker als je weet dat het lekker is. Deze eiersalade is in een mum van tijd klaar en smaakt of je hem helemaal zelf hebt gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Kweeperen lijken op peren maar hebben een beetje fluweelachtige schil. Ze kunnen niet zo uit de hand gegeten worden, maar moeten altijd verwerkt worden. In de winkel heb ik ze nog nooit gezien, maar ze groeien in de tuin van vrienden bij hun huis in Frankrijk. Ik heb daar deze heerlijke confiture gemaakt, die heel lekker is bij geitenkaas of bij vleesgerechten, maar ook op een broodje. …  Lees verder »

Een rode-uienmarmelade afkomstig uit Engeland. De marmelade smaakt heerlijk bij stooflapjes of bij een stukje kaas. Maar ook bij een peulvruchtenmaaltijd niet te versmaden. De marmelade is 6 maanden houdbaar. Ook een leuk cadeautje trouwens! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een heerlijk smeerseltje uit de Grieks-Turkse keuken. Is minsten een week houdbaar in de koelkast. Lekker op toast of brood. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Dit heerlijke borrelhapje kregen we bij vrienden. Recept gevraagd en natuurlijk gekregen. Recept van Hans Belterman. Ik heb het een beetje aangepast. De smaak is verrukkelijk! Het hapje is heel goed voor te bereiden, dus het proberen waard. Denk eraan dat het geitenkaasmengsel plm. 2 uur in de koelkast moet opstijven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een heerlijke romige eiersalade. Extra lekker door de kappertjes en de kleine cocktail-augurkjes die er in verwerkt zitten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar! Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen. Ook leuk om te maken als je gasten krijgt. Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen. Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij. De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren. Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Kabeljauw en of Victoriabaars lenen zich uitstekend om te worden gaar gemaakt in een saus. Deze saus is een pittige saus op smaak gebracht met citroen (of sinaasappel) en eventueel olijven. De olijven kunnen ook worden weggelaten. Je kan met dit recept eindeloos variëren. Ik heb dit keer (januari 2011) dit recept met Victoriabaars gemaakt, het is een prima vervanger voor schaarse kabeljauw en niet voor 4 maar voor 2 personen. Victoriabaars is een stevige vis. Je zou ook Koolvis, Schelvis of Roodbaars kunnen gebruiken. Achter de ingrediëntenlijst staat tussen haakjes wat ik dit keer gebruikt heb, als er geen haakjes staan heb ik niets veranderd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is het snelste en makkelijkste brood wat ik ooit gemaakt heb. (Zelfs geen broodvorm nodig!) Het is bovendien geweldig lekker! Je kan het eten als het nog ietsje warm is maar de volgende dag (beetje opgewarmd in de oven) is het nog steeds heerlijk. Ook lekker bij een BBQ. Ik kreeg wat vragen of er Gorgonzola gebruikt kon worden i.p.v. Geitenkaas en een andere vraag of er ook kleine broodjes van gemaakt konden worden. Dat heb ik dus vandaag (26.04.2010) uitgeprobeerd. Heb vijf ongeveer dezelfde grootte bolletjes gemaakt. Oven gelijk op 200°C i.p.v. 190°C plus 1 flinke theelepel bakpoeder toegevoegd. Broodjes in het midden van de oven voor 30 minuten. We hebben er twee apart gehouden en drie heb ik ingevroren, weet absoluut niet of dat goed gaat maar ik wilde het wel proberen dus of ze ontdooid en opgewarmd nog lekker zijn? Dat moet ik nog ervaren. p.s. Oventemperaturen kunnen verschillen, bij mijn oven zijn ze dus goed …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een lekker"jaren-70" stokbroodje. Lekker als warme lunch of als een flinke hap bij de borrel. Een recept van Hans Belterman. Het brood kun je al enige tijd tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Vulling: 1 ui 2 teentjes knoflook 1 el plantaardige olie 150 gr diepvriesspinazie(ontdooid) 2 el boter 250 gr rundergehakt 4 el Parmezaanse kaas 2 el room 1 ei Gehakte verse marjolein of gedroogde oregano Zout en versgemalen peper 250 gr cannelloni(voorgekookt) Tomatensaus: 1 ui 1 teentje knoflook 50 gr bacon 1 el olijfolie 1 el bloem 70 gr tamatenpuree Vers basilicum, gehakt Verse marjolein, gehakt Zout en vers gemalen peper 800 ml runderbouillon Gemalen gratinkaas Boter …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

2+1/2 liter witte azijn 380 g suiker 1 t zout VERDER: 2 kruidnagelen 1 laurierblad, gescheurd 1 e peperkorrels 1 e mosterdzaad VOOR GROENTEN: 1 kilo rode of groene pepers (je kan ook een mengsel maak van pepers, paprika en kleine uitjes) 1/2 stengel bleekselderij in 1 cm plakjes 1 ui in halve ringen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijk smeerseltje voor op een toostje of op een broodje met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lekkere luchtige zalmmousse die je een dag tevoren heel snel en met weinig ingrediënten kunt bereiden. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een verrassend, heerlijk romig en toch pittige salade voor op een stukje warm stokbrood:een echte aanrader!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Top